Malcolm Nix's blog

Donderdag 28 februari 2019

Malcolm mengt zich in de discussie over de kernuitstap

Ondanks al het lawaai rond het zogenaamde Marrakech-akkoord, lijkt het er sterk op dat het klimaat het belangrijkste verkiezingsthema zal worden. Wel sterk dat een aantal jongeren erin slagen de politieke agenda te sturen enkel door nu en dan niet naar school te gaan. Wie weet hoe de wereld er had kunnen uitzien indien ik als zestienjarige ook wat meer had gespijbeld?

Zaterdag 23 februari 2019

Malcolm mengt zich in de discussie over de processen tegen IS-strijders

Ik vond het onderwerp eerst niet interessant genoeg om mijn eigen inbreng naar voren te brengen, maar gezien het grote aantal dwaze uitspraken van de voorbije dagen zie ik me verplicht hier toch ook eens over na te denken. Ik heb namelijk de indruk dat een aantal elementen nogal vlotjes worden genegeerd omdat ze bepaalde redeneringen niet goed uitkomen.

Eerst de feiten. In Syrië zitten een aantal mensen in de gevangenis. Ze zijn opgepakt omdat ze ginds voor IS hebben gestreden. Een aantal onder hen heeft de Belgische nationaliteit. Die mensen moeten een proces krijgen, net als moordenaars, verkrachters en vernielers van werelderfgoed in andere landen.

Donderdag 24 januari 2019

Malcolm steunt de spijbelende klimaatactivisten

De kranten staan er vol van en de meest telegenieke deelnemers komen wel eens op televisie, maar tegelijkertijd zijn er natuurlijk mensen die vinden dat scholieren niet wekelijks mogen spijbelen om actie te voeren voor het klimaat. Ze gebruiken hierbij steeds dezelfde argumenten. Spijbelen mag niet. Jongeren moeten hun verantwoordelijkheid opnemen en dus vooral aan hun eigen diploma en toekomst werken. Ongeorganiseerde betogingen zijn chaotisch en dus gevaarlijk, want ze kunnen zelfs in geweld ontaarden. Tijdens het spijbelen, zijn de scholieren in kwestie niet verzekerd en ongevallen kunnen nooit worden uitgesloten. Sommige spijbelaars verklaren wel plechtig dat ze de planeet willen redden, maar zoeken gewoon een excuus om een dagje uit de school weg te blijven.

Donderdag 17 januari 2019

Malcolm mengt zich in de brexitdiscussie

Er wordt tegenwoordig heel wat gediscussieerd over de zogenaamde brexit [1] en ik wil hier niet herhalen wat tientallen journalisten, opiniemakers, politici en door het Kremlin betaalde consultancyfirma’s al dagenlang in het rond strooien, maar een zaak moet me toch van het hart.

Ik wil het dus niet over de redenen hebben waarom mensen een bepaalde stem hebben uitgebracht. Vaak komt het erop neer dat mensen wel de voordelen willen van het lidmaatschap van een economische unie, maar niets te maken willen hebben met de mensen die in de andere lidstaten van die unie wonen. De Britten zijn niet alleen, want we zien exact hetzelfde in Polen of Hongarije.

Donderdag 10 januari 2019

Malcolm analyseert de parlementaire stommiteit van de week

De boosdoener van dienst is ditmaal Danielle Van Wesenbeeck, een Brabantse onderneemster die sinds het ontslag van Gwendolyn Rutten in 2017 als volksvertegenwoordigster in het Vlaams Parlement zetelt.

Whispering Sons + afterparty met Malcolm Nix

Op donderdag 7 maart 2019 ontvangt muziekcentrum Het Depot eindelijk nog eens een Belgische undergroundband die een groter publiek weet aan te spreken. Whispering Sons wordt op de website wel omschreven als een Brusselse postpunkband, maar eigenlijk zijn het natuurlijk Limburgers die na hun studies in de hoofdstad zijn blijven plakken, een verschijnsel dat Leuvenaars niet onbekend is [1].

Zondag 30 december 2018

Malcolm blikt terug op de belangrijkste overlijdens van 2018

Inleiding

Ook dit jaar zijn weer veel mensen van ons heengegaan en dat verdient een terugblik die helaas weer iets te lang is uitgevallen. Hopelijk sterft er niemand van ouderdom voor hij of zij het einde van de tekst bereikt.

Het was in elk geval een bewogen jaar, vol relevante gebeurtenissen en slecht nieuws over de toestand van onze planeet, maar enkele individuen zullen de volledige instorting van de menselijke beschaving alvast niet meer meemaken. Helaas blijkt de dood de enige uitweg uit de spiraal der wereldwijde stupiditeit te zijn.

The Fuzztones & The Godfathers + afterparty met Malcolm Nix

Op 6 april komt nog eens een echte cultband naar muziekcentrum Het Depot. The Fuzztones heeft jarenlang geen concerten gegeven, maar uiteindelijk heeft Rudi Protrudi toch weer nieuwe begeleiders gevonden om zijn punky interpretatie van 60s-garagerock op het podium van de nodige geluidsoverlast te voorzien. Wie de LP ‘Lysergic emanations’ kent, weet dat dit potentieel een van de beste concerten van het jaar kan worden.

Herdenkingsavond voor Fred Velghe, met o.a. DJ-set van Malcolm Nix

In januari 2019 is het al twee jaar geleden dat Fred Velghe, monument van het Leuvense nachtleven en vaste waarde in de omzetcijfers van AB Inbev, ons heeft verlaten. We zijn hem echter nog niet vergeten en om die stelling kracht bij te zetten, organiseren enkele vrienden en familieleden nu voor de derde keer een herdenkingsavond.

De bedoeling van deze avond is vrij eenvoudig. We komen samen met de mensen die Fred willen herdenken, we drinken een pint en we luisteren naar muziek. Zo simpel kan een zaterdagavond er soms uitzien.

De datum is 12 januari 2019, exact twee jaar na zijn overlijden [1].
We beginnen eraan om 21.00 uur en we stoppen ermee als iedereen naar huis is.

Woensdag 14 november 2018

Malcolm vindt Gwendolyn Rutten een dwaas kalf

Mevrouw Rutten is de voorzitter van Open Vld en bijgevolg minstens medeverantwoordelijk voor de zesjaarlijkse afgang van Rik Daems, waarvoor ze in Leuven blijkbaar geen geschikte vervanger vindt. Het is echter veel dringender vervanging voor haar te vinden, want haar recentste standpunt over de resultaten van de gemeenteraadsverkiezingen getuigt werkelijk van een ideologisch gestuurde blindheid voor logica. Helaas is het voor onze politici niet verboden zichzelf te verbieden rationeel na te denken.

Pages