Kalender

Deze kalender biedt een chronologisch overzicht van alle komende evenementen waar Malcolm Nix op een of andere manier bij betrokken is. Het gaat natuurlijk vooral om DJ-sets, maar ook eventuele andere activiteiten krijgen hun verdiende plaats. Wie zelf iets organiseert waar Malcolm Nix niet bij betrokken is, mag dit altijd laten weten. Dergelijke evenementen kunnen in de blog, elders op deze site, aan bod komen. Mensen die graag op de hoogte blijven, kunnen zich ook op de RSS Feed inschrijven en nieuwe berichten rechtstreeks in hun mailbox ontvangen. Wie niet weet hoe dit moet, kan Google als zijn vriend beschouwen. De gebruikers van Mozilla Thunderbird kan ik deze site aanraden. Ook voor alle andere courante mailprogramma's zijn gelijkaardige handleidingen gemakkelijk te vinden.

This calendar displays all events in which Malcolm Nix plays some role. Mostly this involves DJ-sets, but there may be other events as well. People organising events which don't include any involvement by Malcolm Nix can still let us know. Those events can be mentioned in the blog, elsewhere on this site. An RSS feed for this calendar is available. This enables people to receive new information directly in their mailbox.

Zaterdag 17 november 2018
Het lijkt wel vrede 3, met Waardeloos en andere bands + afterparty met Malcolm Nix

De nummering van al die edities van het Leuvense alternatieve minifestival 'Het lijkt wel vrede' is ondertussen zo chaotisch dat ik zelfs niet meer probeer een rationele verklaring te bedenken, maar in elk geval blijven de organisatoren volop actief en dat is het belangrijkste. Het programma is nog niet volledig bekend, maar ik zal deze tekst aanvullen zodra ik zelf meer weet.

Wat ik wel al weet, is dat het een punky avond wordt, met als headliner de sympathieke Hollanders van Waardeloos. Na de concerten is er een afterparty, waarop ikzelf mijn uiterste best zal doen om voor wat sfeer te zorgen. Het zijn deprimerende dagen voor de wereld, maar nu en dan mogen we ook nog eens gewoon uit de bol gaan.

Hieronder volgt wat praktische informatie, maar ik voel me genoodzaakt te herhalen dat nog niet alle details zijn bekendgemaakt.

Datum: zaterdag 17 november 2018
Locatie: jeugdhuis Sojo (Een-meilaan 35, 3010 Kessel-Lo)
Aanvangsuur: 18.00 uur
Einduur: officieel 04.00 uur, maar dat valt nog te bezien
Inkomprijs: nog niet bekend, maar duur is het daar nooit
Meer info is te vinden op de eventpagina op facebook  

Zaterdag 19 mei 2018
Het lijkt wel Vrede 2018, met David Rovics en DJ-set Malcolm Nix

Op 19 mei 2018 vindt de eerste editie van Het lijkt wel Vrede van dit jaar plaats. Op de affiche staan concerten van de Amerikaanse anarchistische singer-songwriter David Rovics, zijn Belgische equivalent Gert en de Nederlandse band The Bucket Boyz. Tussen en na de concerten zorgt Malcolm Nix voor de betere protestsongs, met vooral veel aandacht voor het Nederlandstalige  segment.

Vanwege de locatie van dit gebeuren is het aantal plaatsen beperkt. Het mini-festivalletje vindt plaats in een kleine zaal vlak buiten Leuven. Wie wil komen, moet Gert zelf contacteren door middel van een persoonlijk facebookbericht en krijgt dan wat meer te horen. Welkom in de Leuvense Underground.

Tot slot nog een beperkte hoeveelheid praktische info.

Datum: zaterdag 19 mei 2018
Aanvangsuur: 19.00 uur
Einduur: letterlijk onbekend, ik heb er zelf geen idee van
Inkomprijs: nog niet bekendgemaakt
Locatie: wordt enkel bekendgemaakt aan de mensen die komen
Meer informatie over de bands is te vinden op de eventpagina op facebook
Gert is eveneens te bereiken via facebook.

Vrijdag 18 mei 2018
Fischer-Z + afterparty met Malcolm Nix

Op 18 mei 2018 verwelkomt het Leuvense muziekcentrum Het Depot (Martelarenplein 12, 3000 Leuven) nog eens een legendarische band, met name Fischer-Z. Een uitgebreide toelichting heeft weinig zin, want het concert is ondertussen al uitverkocht.

Maar nu ik toch de gelegenheid heb, wil ik iedereen toch nog eens op het hart drukken dat die laatste letter wel degelijk moet worden uitgesproken als “zed” en niet als “zie”, een fout die ik al meer dan dertig jaar lang moet aanhoren en niet langer wens te tolereren. [1]

Na het concert is er een afterparty. Uw aller Malcolm Nix zal proberen de juiste plaatjes te selecteren om iedereen op onverantwoorde wijze tot in de late uurtjes op de dansvloer te houden. De afterparty is volledig gratis, ook voor mensen die het concert zelf om een of meerdere redenen  niet konden bijwonen.

Ik rond af met een beetje praktische info.

Datum: vrijdag 18 mei 2018
Aanvangsuur: 20.00 uur
Einduur: onbepaald, onzeker, onbelangrijk
Tickets: uitverkocht, maar u kunt altijd eens proberen op Ticketswap
Meer info is uiteraard te vinden op de website van Het Depot  

----------------------
[1] "fɪʃə zɛd" ,voor de mensen die fonetische symbolen kunnen lezen.


Zaterdag 5 mei 2018
Evenement Radio Scorpio, met concerten, een afterparty en een platenbeurs met verkoopstand van Malcolm Nix

Op 5 mei 2018 organiseert Radio Scorpio, in samenwerking met de Leuvense vzw MUP,  reeds voor de elfde keer een platenbeurs. De bedoeling is natuurlijk de kas van de vzw wat te spijzen, want onze Leuvense stadsradio blijft het ook na al die jaren consequent zonder ellendige reclamespots redden en dat vergt enkele andere bronnen van inkomsten.

Ook dit jaar zal uw aller Malcolm Nix aanwezig zijn met een kleine verkoopstand. Mijn bedoeling is dan weer wat plaats te maken in mijn overvolle huis en wat vinyl en cd’s te liquideren die ik toch nooit meer opzet, maar daarnaast steun ik dit initiatief van Radio Scorpio ook uit principe. Er is al geen overaanbod op de anti-commerciële markt en we moeten koesteren wat we hebben.

Het wordt ditmaal overigens meer dan de moeite, want na de beurs is er zelfs een heel avondprogramma met drie concerten en een afterparty tot in de vroege uurtjes. Op het programma staan optredens van Donder, Hel & Hagel, vorig jaar nog de revelatie van het Breaking Barriers festival, O Veux, een oude cultband die ontoegankelijkheid combineert met een gebrek aan toegankelijkheid, en Wall Streets, het nieuwe project van Limburgse lawaaimakers Mauro Pawlowski en Remo Perrotti. Nadien is er nog DJ Indip, over wie ik helaas minder kan vertellen want hij is er trots op nogal onvoorspelbaar te draaien.

Ik hoop dat voldoende mensen dit initiatief zullen steunen, want de organisatoren verdienen dit ook. Er zijn er genoeg die enkel aan hun eigen inkomsten en carrière denken. Dit geldt niet voor de medewerkers van Radio Scorpio. In hun geval getuigt dit overigens niet enkel van altruïsme, maar helaas ook van een juiste inschatting van de maatschappelijke status van deze kleine lokale zender.

Hieronder volgt wat praktische informatie, maar om het geheel wat visueel aantrekkelijker te maken, heb ik de officiële flyers meteen ook maar toegevoegd.

Datum: 5 mei 2018
Locatie: jeugdhuis Sojo, Een-meilaan, Kessel-Lo

Beurs: van 14.00 uur tot ongeveer 18.00 uur
Inkomprijs: 3 euro

Concerten: van 20.00 uur tot een onbepaald einduur
Inkomprijs: 10 euro in voorverkoop en 12 euro aan de kassa
Tickets: enkel te verkrijgen door middel van een mail naar concert@radioscorpio.be


 

Zaterdag 3 februari 2018
Allez Allez + afterparty met Malcolm Nix

Allez Allez heeft na letterlijk decennia van afwezigheid opnieuw het podium opgezocht. De recensies van hun nieuwe concerten zijn goed en dit heeft ook de nieuwsgierigheid van het Leuvense muziekcentrum Het Depot gewekt. Aangezien de band oorspronkelijk al in 1985 is gesplit, is dit voor veel mensen de ideale gelegenheid om deze band met een levendige sound effectief levend aan het werk te zien.

De band klinkt als een mengeling tussen wat we in België new wave noemen en veel exotischer stijlen uit tropische streken. In eigen land waren ze uniek, maar ook daarbuiten vallen niet zo veel relevante vergelijkingen met andere band te maken. Pigbag is er eentje, als het echt moet. De groepsleden zijn overigens echt wel veteranen uit onze vaderlandse alternatieve scene. Voor Allez Allez speelden sommigen onder hen in Marine, waarvan de andere helft La Muerte heeft opgericht, en voordien zelfs in Mad Virgins, een van de allereerste Brusselse punkbands ooit en makers van de subtiele ballade “Fuck & Suck”.

Na het concert is er een afterparty met Malcolm Nix, die zijn kennis van de Belgische wave-scene zal aanwenden om de sfeer nog urenlang te voeden met een zorgvuldige selectie klassiekers en parels die niet mogen worden vergeten.

Voor de volledigheid vermeld ik tevens dat op dit ogenblik nog geen melding is gemaakt van enig voorprogramma. Indien er nog bands aan de affiche zouden worden toegevoegd, zal ik mijn tekst aanvullen.

En dan nu wat praktische informatie:

Datum: zaterdag 3 februari 2018
Aanvangsuur: de deuren gaan open om 20.00 uur
Einduur: Geen idee, maar vroeg zal het niet zijn
Ticketprijzen: 16 euro in voorverkoop, 19 euro aan de kassa
Meer info op: de website van Het Depot en de website van Allez Allez

Zaterdag 13 januari 2018
Herdenkingsavond voor Fred Velghe met DJ-set Malcolm Nix

Op zaterdag 13 januari 2018 is het precies een jaar geleden dat de wereld Fred verloor. Fred was een steunpilaar van de hele alternatieve scene, vooral in Leuven maar eigenlijk zelfs daarbuiten. Voor wie hem kende, is dit natuurlijk oud nieuws. Voor wie hem niet kende, is het helaas te laat om daar nog iets aan te veranderen.

De vrienden en familie van Fred willen zijn nog steeds onverwachte afwezigheid herdenken door middel van een speciale avond in café Libertad. Natuurlijk zullen we dan vooral de nadruk leggen op zijn geheel eigen muzikale stijl, maar uiteindelijk wordt het ook een avond waarop iedereen die hem ooit heeft gekend een goed gesprek kan voeren of gewoon in stilte aan betere tijden kan denken. We voorzien zelfs in enkele drankjes voor de mensen die Fred hebben gekend.

Mensen die Fred niet hebben gekend, zijn natuurlijk ook welkom. Het is geen privéfeestje en het café is uiteindelijk gewoon even open als op eender welke andere avond. Het enige verschil is dat een aantal goede vrienden van Fred gedurende heel de avond voor de muziek zullen instaan. Ik vind het een hele eer dat ik daar deel van mag uitmaken.

Wat praktische info is natuurlijk ook nuttig.

Datum: zaterdag 13 januari 2018
Aanvangsuur: 20.30 uur
Einduur: als de laatste vertrekt
Locatie: café Libertad, Muntstraat 28, 3000 Leuven
DJ's: diverse, waaronder Malcolm Nix
Inkomprijs: uiteraard gratis

Wie op de hoogte wil blijven, kan natuurlijk altijd terecht op de facebookpagina die aan de nagedachtenis van Fred Velghe is gewijd.

Vrijdag 15 december 2017
Tjens Matic + afterparty met Malcolm Nix

Arno is het ook beu dat het muzikale gebeuren tegenwoordig meer in handen is van marketingspecialisten, boekhouders en stylisten dan van liefhebbers, artiesten of simpelweg mensen met wat gezond verstand. Met zijn nieuwe gelegenheidsproject Tjens Matic keert hij terug naar zijn eigen roots. De setlist bestaat uit het hardere werk van zijn oude bands Tjens Couter en TC Matic. Daarmee weet u meteen ook eens waar die 'TC' eigenlijk voor staat. Dit is, met andere woorden, geen 'best of Arno', maar een selectie van songs die de laatste jaren zelden live zijn gespeeld en die sterk afwijken van wat de muziekindustrie ons tegenwoordig proberen aan te smeren.

Op 15 december speelt Tjens Matic in het Leuvense muziekcentrum Het Depot. Wie er bij wil zijn, kan wel best op voorhand een ticket kopen, want dit concert zal waarschijnlijk uitverkopen. Het voorprogramma wordt verzorgd door de eigenzinnige muzikant, zanger en acteur Pieter-Jan De Smet, wat hij om inkt te besparen in deze tijden van klimaatopwarming steeds afkort tot PJDS.

Bij een dergelijk concert hoort natuurlijk een afterparty. Malcolm Nix, oudgediende van de Leuvense scene maar gelukkig toch nog een stuk jonger dan Arno zelf, zal voor een aangepaste selectie songs van vroeger en minder vroeger zorgen. Deze afterparty is overigens gratis, wat betekent dat mensen die het concert zelf niet willen of kunnen bijwonen welkom zijn om nadien nog wat mee te feesten.

Ik vat het allemaal nog even samen:

Datum: vrijdag 15 december
Beginuur: de deuren gaan open om 20.00 uur
Einduur: onbepaald, maar ik veronderstel dat we er ooit wel mee stoppen
Locatie: Het Depot, Martelarenplein 12, 3000 Leuven
Ticketprijzen: 28 euro in voorverkoop, 31 euro aan de kassa
Meer informatie: http://www.hetdepot.be/concert/tjens-matic 

Zaterdag 11 november 2017
Breaking Barriers 2017, met o.a. DJ-set Malcolm Nix

Breaking Barriers 2017, met o.a. DJ-set Malcolm Nix

Op zaterdag 11 november 2017 vindt in het Leuvense muziekcentrum Het Depot de tweede editie van Breaking Barriers plaats. Op het podium zullen vijf bands plaatsnemen en nadien is er natuurlijk ruimte voor een serieuze afterparty. Niemand minder, maar helaas ook niemand meer, dan Malcolm Nix zal proberen toepasselijke plaatjes te selecteren en iedereen in de juiste stemming te houden.

Ik beperk me hier tot deze korte aankondiging omdat er natuurlijk op veel andere plaatsen heel wat informatie over dit festival te vinden is. Zelf zal ik me te gepasten tijde nog aan een paar blogposts schuldig maken, maar sowieso zijn de belangrijkste informatiebronnen natuurlijk de officiële website en facebookpagina van Breaking Barriers.