2013-03

2013-03-30

Malcolm steunt: Radio Scorpio

Op zondag 14 april organiseert Radio Scorpio, een zender voor en door mensen die de ether met muziek vullen en niet met reclame vervuilen, een Fandag. Mensen die de zender een warm hart toedragen, zijn welkom in Café Entrepot (Vaartkom, Leuven) tussen 14.00 en het uur waarop de tappers van vermoeidheid omvallen. De muziek wordt verzorgd door de DJ's van Lazy Sundays.

De inkom is uiteraard gratis. Een gedeelte van de opbrengsten van de verkoop van hapjes en drankjes gaat naar de kassa van deze sympathieke vzw. Er is zelfs een speciale Scorpio-cake, maar ik heb er geen idee van wat daar precies inzit.

2013-03-30

Malcolm promoot: een controversieel boek

De linkse denker, officieel zelfs filosoof, Ico Maly heeft sinds enkele maanden een nieuw boek uit. Het is zelfs de gepubliceerde versie van zijn doctoraatsverhandeling, waarvoor uiteraard felicitaties op hun plaats zijn.

Het boek draagt de mooie titel 'N-VA- Analyse van een politieke ideologie' en telt zowaar 608 pagina's. Ik kan die ideologie in niet meer dan een paar scheldwoorden samenvatten, maar Maly kiest voor argumenten en historische parallellen. Dat kost natuurlijk wat meer tijd en ruimte. Hopelijk laat niemand zich door de dikte [1] ontmoedigen, want inhoudelijk is het zeker de moeite.

2013-03-25

Malcolm verspreidt: een petitie

Op verzoek van diverse organisaties bied ik hier graag deze petitie ter ondertekening aan. Dat kan gelukkig ook online gebeuren. Het is me niet duidelijk of er een deadline is, maar het heeft natuurlijk geen zin dit maandenlang te laten aanslepen.

2013-03-07

Malcolm overloopt: het belangrijkste nieuws van de afgelopen dagen

Na (pdw), een mens wiens spitsvondigheid met de taal zelfs tussen haakjes geplaatste initialen als naamgeving aanvaardbaar heeft gemaakt, is nu ook Hugo Chavez dood. De linkerzijde krijgt rake klappen en de rechterzijde bereidt haar nakende recuperatie van de Venezolaanse economie voor. Een hoop arme mensen zullen in de nabije toekomst hun sowieso al moeizaam bijeengespaard kleingeld zien verdwijnen en wie nu in een van de slechtere wijken van Caracas wordt geboren, kan maar beter snel beseffen dat zelfs zijn kleinkinderen nooit meer welvaart zullen kennen dan de aalmoezen die een of andere multinational hen in ruil voor 60 uur ongezonde arbeid in de lokale sweatshop wil toewerpen.