2013-04

2013-04-30

Malcolm vraagt zich af: hoe lang dat Leuvens kraakpand die hoge activiteitsgraad kan volhouden

Het wordt steeds erger. Terwijl de cafés met treinladingen de deuren sluiten, zitten de actiefste mensen blijkbaar allemaal bij elkaar in de Chaosbar, een soort officieuze, informele en juridisch onbestaande entiteit die de activiteiten in het Autonoom Centrum voor Cultuur en ontspanning organiseert. Ook op zondag 5 mei hebben ze weer een hele zooi obscure bands uitgenodigd die er niet van wakker liggen dat ze nooit de populariteit van J. Bieber of zelfs maar van J. Vally zullen evenaren.

2013-04-28

Malcolm promoot: een benefietfestival in het extreem actieve Leuvense kraakpand

Soms heeft een mens niet veel zin om lange stukjes te schrijven. Misschien volstaat de flyer onderaan wel om mensen te overtuigen. Een van de redenen dat ik hier niet meer tekst en uitleg verschaf, is trouwens dat ik de helft van de groepsnamen niet eens kan lezen.

2013-04-27

Malcolm bezoekt: een tentoonstelling

Het gebeurt niet vaak dat ik deze blog gebruik om publiciteit voor een artistieke expositie te maken, maar voor Dark Wings, White Light part 2 maak ik graag een uitzondering.

Deze tentoonstelling, elke vrijdag en zaterdag tussen 3 mei en 1 juni te bezichtigen in Galerij [1] HartDiest (Koning Albertstraat, Diest) voor een mij onbekende inkomprijs, gaat volgens artiest Raf Veulemans dieper in op de wetenschappelijke kant van de vergankelijkheid van de aarde.

Wie me niet gelooft of al een eerste prentje van de tentoongestelde werken wil zien, moet de hieronder te vinden flyer maar eens bekijken.

-----------

[1] Volgens de flyer is het een 'gallerij'. Ik ga er maar van uit dat dit een tikfout en geen inside joke uit de culturele sector is.

2013-04-27

Malcolm promoot: een nieuwe cd

The Red Light Rumors hebben een nieuwe mini-cd uit, getiteld 'Panter'. Zes nummers vol vuile garagepunk die live allicht nog een stuk minder op een toekomstige deelname aan The Voice of Oppervlakkigheid zijn gericht.

Bij een cd-release hoort natuurlijk ook een officiële voorstelling. Iedereen die hierbij wil zijn, moet zich op vrijdag 24 mei naar jeugdhuis Sojo (Een Meilaan, Kessel-Lo) begeven, alwaar vanaf 19.00 uur achtereenvolgens het fantastische Bruce, het mij onbekende Zachte G Harde P en uiteraard ook de rodelichtengeruchten zelf zullen concerteren.

2013-04-24

Malcolm ziet: de volgende slachtoffers van de hebzucht en het conformisme

Volgens Luc De Vos [1] regeert de middenstand het land. Hoewel veel middenstanders alle kritiek verdienen die ze krijgen, heeft hij toch ongelijk. Toen 'Mia' in 1992 op de mensheid werd losgelaten om tien jaar later aan een totaal ongeloofwaardige tocht doorheen de lijstjes met de beste nummers aller tijden te beginnen, zei iedereen al lachend dat hij de nagel op de kop had geslagen. De middenstand had ons land volledig in zijn greep.

Ik kan nu enkel vaststellen dat andere groepen nog veel meer macht hebben en geregeld middenstanders in weerloze slachtoffers veranderen. Het recentste slachtoffer is het Leuvense café Oase, vooral bekend bij mensen die nooit slapen.

2013-04-24

Malcolm gaat naar: een feestje van Bunkerleute

Op zaterdag 25 mei organiseert Bunkerleute zijn of haar laatste feestje van het voorjaarsseizoen. Aangezien het ditmaal gaat om een ‘Tribute to VNV Nation & Suicide Commando’ zijn vooral liefhebbers van de betere electro vanaf 22.00 uur welkom in zaal De Blauwe Kater (Naamsestraat, Leuven). De inkomprijs bedraagt 3,5 euro voor en 6 euro na 23.00 uur.

Ik kan enkel hopen dat deze organisatie ook volgend seizoen nog even gemotiveerd en energiek aan de start zal verschijnen, want er is een schrijnend gebrek aan alternatieve initiatieven in deze steeds apathischer wordende stad. Ik vraag me af wat ze, naast ongelooflijke hoeveelheden kalk, in het Leuvens leidingwater kappen om een zo passieve generatie zogenaamde jongeren te krijgen.

2013-04-20

Malcolm vraagt: steun voor een hilarische petitie

De Britse regering heeft blijkbaar nog niet goed begrepen dat de dood van the dead witch M. Thatcher op veel plaatsen tot spontane feestjes heeft geleid en blijft maar besparen op ongeveer alles, met uitzondering uiteraard van de inkomens en de privilegies van de upper class. Erger nog dan de structurele armoede die dit ooit tot de ontwikkelde wereld gerekende land teistert, is de complete wereldvreemdheid van de beleidsmakers.

2013-04-20

Malcolm gaat naar: Drongos for Europe

Ik moet zeggen dat de krakers de laatste tijd wel zeer actief zijn. Op vrijdag 10 mei organiseren ze weeral een optreden in het Autonoom Centrum voor Cultuur en Ontspanning, afgekort ACCO, in de Kaboutermansstraat (Leuven).

Op het programma staan twee groepen, maar daar komt misschien nog een en ander bij. We denken dan vooral aan groepen die nergens anders terecht kunnen. Maar ja, wat in de grote zalen wel welkom is, trekt meestal op niks.

2013-04-09

Malcolm steunt eens te meer: de lokale kraakpandscene

Er is me meegedeeld dat er ook na de viering van het vijfjarig bestaan nog concerten zullen plaatsvinden in wat ondertussen het Autonoom Centrum voor Cultuur en Ontspanning oftewel ACCO heet. Het pand aan de Kaboutermansstraat is dan ook groot genoeg om er allerlei groepen in te laten spelen.

Op dinsdag 6 augustus spelen minstens al La Ligne Maginot, een Oostenrijkse groep met een onverklaarbare bandnaam en twee drumstellen, en Kronofogden, hardcore uit Zweden. Meer info over deze twee bands is respectievelijk  hier en hier te vinden.

2013-04-08

Malcolm denkt na: over Belgische jongeren in Syrië

Er is tegenwoordig veel te doen in de media over Belgische jongeren die naar Syrië trekken om ginds mee te vechten in de reeds lang aanslepende bloederige burgeroorlog tussen de aanhangers van president Assad en de vooral door radicale moslims gedomineerde oppositietroepen. Zelfs de burgemeesters van hun steden van herkomst beginnen zich te roeren en eisen een kordaat optreden door de verschillende regeringen van dit land.

Pages