2013-07

2013-07-30

Malcolm verspreidt: de officiële teksten in verband met de nieuwe geluidsnormen in Leuven

Alvorens te klagen, kunnen we best weten waar de discussie nu eigenlijk over gaat. Wat natuurlijk niet betekent, dat we nadien niet meer zullen klagen. De nieuwe geluidsnormen zijn schadelijker voor de leefbaarheid van onze stad dan de zogenaamde wantoestanden waarvoor ze in het leven zijn geroepen. De grootste bedreiging van de leefbaarheid van de binnenstad bestaat trouwens uit rijke mensen die veel te dure nieuwbouwappartementen kopen en vervolgens vinden dat de rest der bewoners zich maar aan hun wensen moet aanpassen, zelfs als dat betekent dat ze hierdoor hun broodwinning verliezen. Zij hebben het geld en dus hebben zij ook alle rechten. Leuven is het slachtoffer van zijn eigen succes geworden.

2013-07-28

Malcolm geeft weg: oldschool geluidsisolatie

Ten gevolge van de nogal grote consumptie te onzes huizes heb ik hier tientallen en tientallen lege eierdozen staan. Vroeger werden die vaak gebruikt om repetitielokalen en dergelijke wat te isoleren en ik kan me voorstellen dat bands met een beperkt budget deze methode nog steeds gebruiken.

Wel, die dozen zijn hier gratis en voor niets te krijgen. Wie ze wil hebben, moet ze maar komen halen. Er is zeker genoeg om een paar vierkante meter vol te hangen. Geïnteresseerden mogen me, met andere woorden, altijd mailen. Ik wens hen bij voorbaat al veel plezier.

2013-07-26

Malcolm gaat niet: naar Tomorrowland, maar de muziek heeft er niets mee te maken

Eigenlijk gaat het om de gemeenten Boom en Rumst, maar we kunnen het gerust over de rand van de beschaving hebben. Nog even verder en men is in Antwerpen, alwaar de spreekwoordelijke twee maten en twee gewichten tot norm zijn verheven.

De burgemeesters van deze twee onbetekenende vlekken op onze nationale landkaart, respectievelijk afkomstig uit de totalitair ruikende mest van N-VA en CD&V, hebben hun hersenafwijkingen weer eens de vrije loop gelaten en ditmaal zijn het een paar tienduizend festivalgangers die de gevolgen mogen dragen.

2013-07-26

Malcolm gaat niet naar: een nieuwe frituur in de Muntstraat

Eigenlijk ga ik sowieso al zelden naar een frituur. Als ik dat enigszins correct inschat, gebeurt dat misschien drie of vier keer per jaar. Maar dat is nu even het punt niet. Ten gevolge van al die kebabzaken en fastfoodketens die zich in elk stadscentrum hebben genesteld, heeft de typisch Belgische frituur veel van zijn aantrekkingskracht verloren. Dit betekent echter niet dat er geen publiek meer is voor een zaak die stukjes aardappel, slachtafval en xanthaamgom in sauspotten verkoopt.

2013-07-24

Malcolm gaat naar: concerten in café Paradox

Ik heb net ontdekt dat de huidige uitbater van café Paradox (Diestesteenweg, Kessel-Lo) tegen beter weten in heeft beslist ook concerten in zijn overigens meer dan voldoende groot uitgevallen zaak te organiseren. Aangezien het allicht niet lang zal duren voor hij ten gevolge van een vrachtwagen vol klachten voor geluidsoverlast besluit hiermee te stoppen, kunnen we er beter van profiteren.

2013-07-15

Malcolm neemt akte van: het overlijden van professor Marcel Janssens

Nu hij op 11 juli vrij onverwacht is overleden, zullen er allicht weer een paar hypocrieten en slijmballen opstaan die deze nulliteit uit de geschiedenis der literatuurwetenschap op een voetstuk zullen trachten te plaatsen. Ik herinner me vooral een uit de hoogte op zijn studenten en eigenlijk gewoon de rest van de wereld neerkijkende kwal die niet eens de moeite heeft genomen het boek te lezen waarover ik een licentiaatsthesis heb geschreven die hij moest quoteren [1].

Een anekdote zou moeten volstaan om elke poging Marcel Janssens als een eminent letterkundige en een onvermoeibaar verdediger van de Nederlandse literatuur af te schilderen vakkundig de grond in te boren.

2013-07-15

Malcolm verduidelijkt: wat er mis is met de VS

Het is allicht zelfs de meest oppervlakkige lezer van deze blog opgevallen dat ik al eens kritisch uit de hoek durf te komen als het om het beleid van de Amerikaanse regering gaat. De vraag is natuurlijk of al dat gefulmineer wel terecht is. Ben ik gewoon “tegen Amerika” omdat dit binnen het alternatieve milieu in de mode is? Laat ik me gewoon meeslepen door songs als 'Im so bored with the USA' omdat ik ergens bij wil horen? Of heb ik me toch geïnformeerd over de redenen waarom de Amerikanen er keer op keer in slagen de foute beslissing te nemen en her en der miljoenen mensen in de ellende te storten?

2013-07-15

Malcolm leest: een nieuw decreet dat tot veel irritatie zou kunnen leiden

Op 10 juli 2013 heeft de plenaire vergadering van het Vlaams Parlement zijn goedkeuring gegeven aan het voorstel van decreet van de heren Ludwig Caluwé, Bart Van Malderen, Kris Van Dijck en Philippe De Coene [1] houdende wijziging van het decreet van 27 maart 2009 betreffende radio-omroep en televisie. Op het eerste gezicht is deze gebeurtenis natuurlijk verre van uitzonderlijk, maar helaas zou de inhoud en de achterliggende redenering wel eens onaangename gevolgen voor vele mensen, waaronder ondergetekende, kunnen hebben.

Hoewel ik de volledige tekst als bijlage heb toegevoegd, zal een welgekozen citaat voor de iets luiere lezer, een categorie waar ik mezelf ook wel eens toe durf te rekenen, al menig tipje van de hijab lichten.

2013-07-01

Malcolm luistert binnenkort naar: Switchblack, een nieuw programma op Radio Scorpio

Nu het populaire programma Kagan na 20 jaar de cd-boekjes heeft neergelegd, de versterkers heeft uitgeschakeld en de zwarte hemden in de wasmand heeft gelegd, staat gelukkig een nieuwe ploeg op die het vaandel wil overnemen. Vanaf 12 september 2013 kan iedereen die binnen het zendbereik valt luisteren naar Switchblack, volgens de makers wekelijks gevuld met “industrial rock | electro rock | EBM | new wave | industrial metal | gothic | electro | neue Deutsche Haerte | dark wave | dark trance”.

Ik heb er natuurlijk geen idee van of dit programma het ook twee decennia lang zal volhouden, maar mijn steun hebben ze in elk geval al. Nu nog een paar miljoen luisteraars en de wereld lijkt plots een mooiere plek.

203-07-01

Malcolm ondertekent: de petitie tegen de muzikale drooglegging in Leuven

Het zal allicht niemand verbazen dat de beslissing van de Leuvense gemeenteraad van 24 juni 2013 om de geluidsnormen voor de horeca tot in het absurde te verstrengen veel commotie veroorzaakt. Zelf wacht ik nog op de volledige tekst van het nieuwe politiereglement alvorens dieper op oorzaken en gevolgen in te gaan, maar dit wil niet zeggen dat ik ondertussen stilzit.