2015-04

Donderdag 30 april 2015

Malcolm suggereert: enkele hippe trends die uit Leuven mogen verdwijnen

Op 24 april 2015 is in de Nederlandse krant Het Parool een artikel verschenen waarin de auteurs komaf maken met een aantal hippe trends of, zoals zij het noemen, hipsterfenomenen die volgens hen beter uit het Amsterdamse straatbeeld zouden verdwijnen. Een aantal van die fenomenen is er gelukkig nooit in geslaagd de tocht naar mijn eigen stad te maken [1], maar Leuven is natuurlijk sowieso Amsterdam niet. Het is dan ook tijd dit Nederlandse schrijfsel aan te vullen met een zestal streek- of stadseigen trends die gerust mogen vervagen uit het gedrag en het geheugen [2].

1) Een glas in een café mag meer kosten als het officieel om een loungebar gaat.

Dinsdag 28 april 2015

Malcolm steunt: de campagne ‘Stop de diagnose CVS’

Het gebeurt zelden dat ik deze blog gebruik om gezondheidskwesties of medische wantoestanden aan te kaarten, maar deze campagne van de WUCB [1] verdient toch enige aandacht.

Woensdag 22 april 2015

Malcolm analyseert: de parlementaire stommiteiten van deze week

Het paasreces is nog maar net afgelopen en met de terugkeer van de volksvertegenwoordigers is het niveau in het Vlaams Parlement automatisch weer tot het peil van de doordeweekse gemeenteraad gezakt. Geheel blind voor elke vorm van redelijkheid heeft de vertegenwoordiging van een niet bijster veel verstandiger electoraat zich weer vol hoogmoed op redeneringen geworpen die helaas niet aan voorafgaandelijk denkwerk werden onderworpen.

Om niet te veel mensen te besmetten met depressie, nu al de grootste epidemie van het Avondland, beperk ik me tot twee figuren die de bal zo mis hebben geslagen dat er zelfs geen meetkundige beeldspraak meer voor bestaat, namelijk de heer Ward Kennes en de heer Marino Keulen.

Zaterdag 11 april 2015

Malcolm telt af: naar Mélodies Dérangées op zaterdag 18 april 2015

Nog een week en het is weer feest, maar het kan natuurlijk geen kwaad deze hopelijk heuglijke avond nog eens onder ieders aandacht te brengen. Ik kijk er alvast naar uit, maar misschien is wat praktische informatie relevanter voor de gemiddelde lezer.

Mélodies Dérangées vindt plaats in het Musicafé, bij de oude jas- en broekzakken ook wel bekend als Samambaïa, in de Muntstraat in Leuven. Wie met de bus wil komen, stapt best af aan het Pieter De Somerplein, bij de nostalgische liefhebbers van zinloze slachtpartijen ook wel bekend als het Ferdinand Fochplein. Onder dit plein bevindt zich ook een grote fietsenstalling, die helaas wel niet heel de nacht openblijft. Parkeerplaatsen in de onmiddellijke omgeving zijn uiteraard even zeldzaam als een eerlijke Russische ondernemer.