Arbeid Adelt! & special guests + Lavvi Ebbel + afterparty DJ's Gust De Coster & Malcolm Nix

Ik veronderstel dat ik niet veel tijd moet steken in het voorstellen van Arbeid Adelt!, al meer dan dertig jaar lang een van onze meest eigenzinnige bands en auteurs van een paar cultklassiekers die enerzijds klinken als producten van een vroegere tijd maar anderzijds toch telkens opnieuw de dansvloer vol krijgen.

Op zaterdag 11 oktober zakken deze weirdos gezamenlijk af naar muziekcentrum Het Depot (Martelarenplein, Leuven) en dit om hun nieuwe cd-box aan het publiek voor te stellen. Die box is er gekomen naar aanleiding van het 33-jarig bestaan van de band en bestaat uit drie cd's die samen alles zouden moeten omvatten dat de band ooit heeft uitgebracht. Volgens mij is het onmogelijk dat allemaal op drie schijfjes te krijgen, maar goed, we zullen wel zien.

Het voorprogramma wordt verzorgd door Lavvi Ebbel, ook al veteranen uit een tijdperk waarin de bom zou vallen en de automatische loonindexering nog niet in vraag werd gesteld. Na de concerten is er een afterparty met in de eerste plaats Gust De Coster, de man die destijds met zijn radioprogramma Vrijaf meer mensen tot alternatieve genres heeft bekeerd dan Luc Janssen en John Peel samen, en met Malcolm Nix, die ook ooit een radioprogramma heeft gehad dat wel minstens tien luisteraars kon bekoren.

Promotie maken voor een concert houdt natuurlijk ook in dat ik wat praktische informatie moet geven. Wel, de deuren gaan open om 20.00 uur. Tickets kosten 16 euro in voorverkoop en 19 euro aan de kassa. Wie de special guests in kwestie zijn, zullen we allicht pas de avond zelf te weten komen, maar ik durf alvast wat geld in te zetten op Willy Willy en Dani Klein.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.