Breaking Barriers: 'celebrating 40 years of punk' + afterparty met Malcolm Nix

Het festival Breaking Barriers is ondertussen al op allerlei plaatsen aangekondigd, maar het mag natuurlijk niet in deze kalender ontbreken. Voor een volledig overzicht van de geprogrammeerde bands op donderdag 10, vrijdag 11 en zaterdag 12 november 2016 verwijs ik graag naar de officiƫle website. Hier vindt men niet enkel informatie over de bands, maar ook een hoop praktische inlichtingen voor mensen die muziekcentrum Het Depot nog niet goed kennen.

In deze kalender vermeld ik enkel evenementen waar ik zelf ook wat muziek mag opzetten en op de tweede dag van het festival krijg ik hiervoor zeer goed gezelschap. De headliner van de laatste festivaldag is Discharge. Zodra de groepsleden tevreden zijn over de hoeveelheid lawaai die ze hebben voortgebracht, begint in de foyer de afterparty.

Op een festival als Breaking Barriers hoort ook een gast-DJ met enig aanzien. Hiervoor hebben we niemand minder weten te strikken dan Sean Forbes. Forbes werkt al jaren voor Rough Trade in Londen en heeft in die hoedanigheid natuurlijk een waanzinnige muziekcollectie weten uit te bouwen [1]. Hoewel hij een eclectische smaak heeft, is hij zijn punkroots altijd trouw gebleven en dat zal ook uit zijn selectie blijken.

Sean Forbes is eigenlijk bekender als zanger dan als DJ. Als Fat Bob is hij al meer dan twintig jaar de frontman van Hard Skin, zonder twijfel de meest geslaagde Oi!/skinheadparodie aller tijden [2]. Online staat hij vooral bekend als 'Record shop dude', het typetje dat hij heeft gecreƫerd om filmpjes met platenrecensies te maken. Deze filmpjes zijn steeds weer de moeite waard en bewijzen zowel zijn gevoel voor humor als zijn goede smaak. Er zijn er tientallen gemaakt, maar dit is alvast een goed voorbeeld.


Op deze tweede festivaldag hanteren we geen sluitingsuur en gaan we gewoontegetrouw door tot iedereen, mezelf niet inbegrepen, het beu is. De afterparty is gratis. We richten ons in de eerste plaats tot alle muziekliefhebbers die de hele dag van werkelijk schitterende bands hebben kunnen genieten, maar buitenstaanders zijn natuurlijk ook welkom.

--------------------
[1] Alleen heeft hij natuurlijk al die tijd van de korting voor personeelsleden kunnen genieten. Dedju toch!
[2] Op de tweede plaats staat overigens Jewdriver, een band met enkel Joodse muzikanten die songs van Skrewdriver coveren.
 

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.