Expo: 'De Leuvense Undergroundscene', met o.a. een hoop materiaal uit Malcolms archief

Van vrijdag 13 december 2013 tot en met maandag 13 januari 2014 organiseren jeugdcentrum Vleugel F, de Leuvense stadsbibliotheek, MijnLeuven en zelfs de erfgoedcel van de stad Leuven in samenwerking met organisaties als Funtime, Orange Factory, Perspective, Kickass en nog een hoop andere actoren, zoals dat dan heet, een grote tentoonstelling in de stadsbibliotheek Tweebronnen (Diestsestraat, Leuven) over de echte undergroundscene (lees: punk en zijn verwanten en erfgenamen) in Leuven van pakweg eind jaren 70 tot nu.

Om voldoende materiaal te verzamelen, zijn hiervoor talrijke mensen opgezocht die in de loop der tijden ooit nog zelf iets hebben georganiseerd, bij een band hebben gespeeld, een fanzine hebben uitgebracht of iets anders hebben gedaan dat de creativiteit van die periode in daden wist om te zetten.

Ook ondergetekende heeft wat archiefmateriaal van zijn zolder gehaald en wat tekstjes geschreven. Gelukkig gaat het allemaal niet enkel om mij, maar vooral om de bijdragen van een indrukwekkende lijst Leuvenaars die meer met hun jeugd hebben gedaan dan de huidige generatie blijkbaar van plan is.

Wie er graag in het begin bij is, is meer dan welkom om op 13 december de gratis openingsavond in Tweebronnen bij te wonen. Vanaf 19.30 uur is er een receptie, een concert waarvoor eigenaardig genoeg een Nederlandse band is gekozen met de naam The Road Home en een gemodereerd panelgesprek met allerlei mensen die van de 80s tot nu een invloed op ons nachtleven hebben gehad.

Aan de expo is geen eigen website verbonden, maar op deze facebookpagina is ook al veel te vinden.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.