Over de hebzucht van onze bankiers

Oorspronkelijk was ik van plan een vlammend stukje neer te pennen over de perverse effecten van de amorele hebzucht van onze bankiers en hun trawanten, maar eigenlijk is dit niet echt nodig. Ik heb namelijk een tekst gevonden die perfect uiteenzet hoe het systeem werkt, waarom het zo vaak misloopt en wie daarbij schuld treft. Verhelderend voor wie er niets van afweet, verduidelijkend voor wie er al iets van afweet en voldoende onderbouwd om nog de moeite te zijn voor wie er al veel van afweet. Het lijkt me dan ook overbodig te proberen dit alles nog eens in mijn eigen woorden uiteen te zetten.

Kortom, ik wens iedereen veel leesplezier met: http://www.managementsite.nl/6702/zakelijke-dienstverlening/intimidatie…

Wie deze tekst subversieve propaganda of idealistisch gezwets vindt, mag altijd proberen daar een argument voor te vinden. Ik zou hem of haar veel geluk kunnen toewensen, maar ik ben natuurlijk niet zeker of iedereen daar de ironie van zou inzien.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.