Over het festival Sinner's Day (deel 1)

Het lijkt misschien eigenaardig een nieuwe blog met onderstaand bericht op te starten, maar de actualiteit heeft nu eenmaal haar rechten... Op 1 november 2009 vond in de Hasseltse Ethias Arena de eerste aflevering plaats van het nieuwe festival Sinner's Day, geheel gewijd aan undergroundmuziek uit een vervlogen tijd, ook wel eens new wave of zo genoemd. Op zich een leuk idee, zeker na het verschijnen van een band als Gang of Four op de affiche. Helaas bleek het festival op organisatorisch vlak een kleine ramp. Hieronder vindt u de reactie die ik, via de 'contact'-functie op de website www.sinnersday.com heb verzonden. Het staat iedereen uiteraard vrij ook te reageren. Aangezien de organisatoren voor 31 oktober 2010 een tweede editie hebben gepland, lijkt dit me zeker in het belang van iedereen die hier enige interesse in heeft. Dit is in elk geval mijn reactie: "Beste organisator, Zoals u aan het uur van verzending van deze mail kunt zien, ben ik alweer thuis. Het zag er goed uit, maar eenmaal aan de ingang toegekomen, merkte ik plots en geheel onverwacht een groot bord op met de tekst ‘Leaving = paying again’ . Gelukkig begrijp ik genoeg Engels om direct te snappen hoe de vork in de steel zat. Muziekliefhebbers worden blijkbaar verondersteld tien uur lang binnen te blijven en wie eens naar buiten wil om aanvaardbaar eten te zoeken, een luchtje te happen, iemand op te zoeken of desgevallend de nicotineverslaving te bevredigen, zou maar liefst opnieuw 60 euro moeten betalen om weer de zaal in te mogen. Gelukkig ben ik erin geslaagd mijn tickets nog door te verkopen en heb ik zo mijn verlies kunnen minimaliseren. Ik was trouwens niet de enige. Mensen die zonder ticket de kassa naderden, werden algauw langs alle kanten aangesproken door ontevreden bezoekers die zo snel mogelijk hun eigen ticket weer kwijt wilden. Tegelijkertijd hoorde ik overal rondom mij mensen klagen over de organisatorische beslissing het volk als vee in een stal bijeen te drijven en daar te houden. Indien jullie niet in staat zijn dit probleem op te lossen, hoop ik uit de grond van mijn hart dat er geen volgende editie komt. Als jullie dan toch bands met een kritische ingesteldheid willen programmeren, moeten jullie het publiek dat daarbij hoort ook maar respecteren." Reageer gerust op dit bericht. Ik zal hier tevens een bundeling publiceren van alle mails die ik over dit onderwerp heb ontvangen.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.