Over een nieuw initiatief: vzw Amedee

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar ondertussen is de kogel door de ten gevolge van de nieuwe kardinaal blijkbaar steeds meer leeglopende kerk. Na de ziekte en het daaropvolgende overlijden van Lucas, de alomgekende uitbater, is café Amedee in de Leuvense Muntstraat maandenlang gesloten gebleven. Daar komt nu dus verandering in. Enkele klanten hebben de koppen bij elkaar gestoken en zullen de zaak in de vorm van een vzw verder openhouden. Hieronder volgt alvast de uitnodiging die ze verspreiden[1] voor de openingsavond. Aangezien alle informatie in dit tekstje te vinden is, vind ik het niet de moeite dit zelf nog eens in andere bewoordingen om te zetten. Copy/Paste is een handige functie.

Uitzonderlijke openingsavond Café Amedee
Zaterdag 30 januari vanaf 20u

De VZW Amedee nodigt U van harte uit op de uitzonderlijke openingsavond van café Amedee op 30 januari. De leden van de VZW hebben in alle stilte aan de weg getimmerd om het café Amedee en het gedachtegoed van zijn stichter/bezieler Lucas Van Langendonck verder te zetten. Nu we kunnen stellen dat de weg “rijwaardig” getimmerd is, willen we u graag deelgenoot maken van de verdere plannen.

Om 22u wil de VZW Amedee zichzelf, haar intenties en haar werking voorstellen. Wij zijn ons bijzonder bewust van de grote betrokkenheid van ieder van jullie bij het voortbestaan van het café Amedee en willen iedereen die zich geroepen voelt graag de gelegenheid geven zijn ideëen met ons te delen en zich bij de plannen van de vzw aan te sluiten. Bovendien heeft de vzw ook uw financiële steun nodig.

Hoewel het grootste deel van het nodige startkapitaal intussen bijeengebracht is, hebben we nog een buffer nodig. Daarom zullen we die avond ook:

- éénmalig consumptiekaarten verkopen om onze startstock te financieren.
- renteloze leningen uitgeven op 2 jaar om de overnamekosten te financieren.

“De toekomst van de Amedee wordt bepaald door jullie aanwezigheid en jullie betrokkenheid!”

Het café is vanaf 20 u gewoon open (hard duwen)

De waard verstrekt in al zijn goedertierenheid dranken aan de toog

Gelieve uw bestelling duidelijk articulerend af te lezen van de kaart

----------
[1] Een verspreiding waar ik op deze manier dus een steentje toe hoop bij te dragen.