The Angry Planet

This is the home of the blog The Angry Planet, one of Malcolm’s other activities. Since translations in English or any other language are not available, this part of the site might be less interesting for those who don’t speak Dutch.

All entries are protected by means of a Creative Commons license (The Angry Planet is licensed under a Creative Commons Attribution - Non Commercial - No Derivs 3.0 Unported License). Those wanting more information on this license, can find more info here.

Logo

- (geschreven door iemand die in de muzieksector werkt en dus alles kan uitdrukken alsof het de nieuwste cd van een schitterende band is)Ingetogen Intro: niet alles draait even snel
- In dit voorlaatste deel gaan we nog even in op een categorie die in de normale media te weinig aan bod komt en op een categorie die beter niet aan bod zou komen, maar om een of andere reden toch veel mensen kan boeien.Wetenschap
- Noord-Amerikaanse politiekHoewel de politieke invloed van de VS natuurlijk elke uithoek van de wereld bereikt, hebben we de significantste der gestorven politici uit de VS toch maar samen in een deel van het grote overzicht samengebracht. Een land met meer dan 332 miljoen inwoners telt natuurlijk veel van nature niet onsterfelijke mandatarissen, maar slechts weinigen onder hen zullen door mensen met enig gezond verstand of moreel besef worden gemist.
- Europese PolitiekHet is in deze geglobaliseerde tijden natuurlijk niet heel zinvol te doen alsof de grote barrières van vroeger nog steeds overeind staan. In het licht van handelsverdragen, proxy-oorlogen, vluchtelingenstromen, internethypes en klimaatrampen is politiek net even grensoverschrijdend geworden als de nieuwe pandemie die ons ooit zal bereiken, misschien zelfs in 2024.Een zekere opdeling dringt zich echter op, al is het maar om de lezer nog de nodige tijd te gunnen om de restjes van het zoveelste familiefeest te verorberen.
- In dit tweede deel blikken we terug op een boel overleden acteurs, regisseurs, maar ook op een paar grote auteurs die ons hebben verlaten. Bijna alle mensen in deze categorieën zijn een natuurlijke dood gestorven, zelfs al hebben sommigen een vrij onnatuurlijke levensloop gekend.Film
- Zoals elk jaar probeer ik de feeststemming te vergallen en de goede voornemens voor het nieuwe jaar te ondermijnen door even te wijzen op wie ons de afgelopen twaalf maanden zoal heeft verlaten. Ook dit jaar zijn vooral veel grotendeels onschuldige burgers vermoord voor de macht en de financiële voordelen van anderen, maar we kunnen nu eenmaal niet op elk individueel sterfgeval ingaan. 
- Exact dertig jaar geleden, op 12 augustus 1993, opende Jeugdhuis Clockwork in Leuven de deuren. Ik zou hier nu pagina's kunnen vullen met grappige anekdotes en historische feiten, maar ik stel me liever de vraag of een dergelijk initiatief vandaag nog enige slaagkans zou hebben.
- Zoals elk pandemieloos jaar werd het centrum van Blackpool, een vervallen kuststadje aan de Ierse Zee, weer eens een weekend overgenomen door liefhebbers van alternatieve artiesten, hoewel veel doorsnee muziekconsumenten de geproduceerde pokkeherrie ongetwijfeld liever anders zouden omschrijven.