The Angry Planet

Dit is de thuisbasis van de blog The Angry Planet, een reeks teksten waarin Malcolm Nix zijn onvrede neerpent met zowat alles wat er op onze planeet misloopt, zal mislopen, zou kunnen mislopen en ondertussen ongetwijfeld al is misgelopen terwijl we even de andere kant uitkeken. De teksten zijn chronologisch en niet thematisch geordend.

Alle teksten zijn beschermd door middel van een Creative Commons license (The Angry Planet is licensed under a Creative Commons Attribution - Non Commercial - No Derivs 3.0 Unported License). Wie hierover meer informatie wil, kan daarvoor hier terecht.

Logo

- In dit voorlaatste deel gaan we nog even in op een categorie die in de normale media te weinig aan bod komt en op een categorie die beter niet aan bod zou komen, maar om een of andere reden toch veel mensen kan boeien.Wetenschap
- Noord-Amerikaanse politiekHoewel de politieke invloed van de VS natuurlijk elke uithoek van de wereld bereikt, hebben we de significantste der gestorven politici uit de VS toch maar samen in een deel van het grote overzicht samengebracht. Een land met meer dan 332 miljoen inwoners telt natuurlijk veel van nature niet onsterfelijke mandatarissen, maar slechts weinigen onder hen zullen door mensen met enig gezond verstand of moreel besef worden gemist.
- Europese PolitiekHet is in deze geglobaliseerde tijden natuurlijk niet heel zinvol te doen alsof de grote barrières van vroeger nog steeds overeind staan. In het licht van handelsverdragen, proxy-oorlogen, vluchtelingenstromen, internethypes en klimaatrampen is politiek net even grensoverschrijdend geworden als de nieuwe pandemie die ons ooit zal bereiken, misschien zelfs in 2024.Een zekere opdeling dringt zich echter op, al is het maar om de lezer nog de nodige tijd te gunnen om de restjes van het zoveelste familiefeest te verorberen.
- In dit tweede deel blikken we terug op een boel overleden acteurs, regisseurs, maar ook op een paar grote auteurs die ons hebben verlaten. Bijna alle mensen in deze categorieën zijn een natuurlijke dood gestorven, zelfs al hebben sommigen een vrij onnatuurlijke levensloop gekend.Film
- Zoals elk jaar probeer ik de feeststemming te vergallen en de goede voornemens voor het nieuwe jaar te ondermijnen door even te wijzen op wie ons de afgelopen twaalf maanden zoal heeft verlaten. Ook dit jaar zijn vooral veel grotendeels onschuldige burgers vermoord voor de macht en de financiële voordelen van anderen, maar we kunnen nu eenmaal niet op elk individueel sterfgeval ingaan. 
- Exact dertig jaar geleden, op 12 augustus 1993, opende Jeugdhuis Clockwork in Leuven de deuren. Ik zou hier nu pagina's kunnen vullen met grappige anekdotes en historische feiten, maar ik stel me liever de vraag of een dergelijk initiatief vandaag nog enige slaagkans zou hebben.
- Zoals elk pandemieloos jaar werd het centrum van Blackpool, een vervallen kuststadje aan de Ierse Zee, weer eens een weekend overgenomen door liefhebbers van alternatieve artiesten, hoewel veel doorsnee muziekconsumenten de geproduceerde pokkeherrie ongetwijfeld liever anders zouden omschrijven.
- Ten behoeve van al diegenen die zich ergeren aan het feit dat de leden van Reuzegom slechts een boete van 400 euro hebben gekregen, wijs ik er graag op dat op de gerechtelijke boetes uitgesproken door een magistraat steeds opdeciemen worden geïnd, wat in de praktijk betekent dat die getallen met 8 moeten worden vermenigvuldigd. Ze hebben dus elk boetes tot 3.200 euro gekregen. Maar we moeten opletten, want daar blijft het niet bij. Neen, ze hebben ook een werkstraf tot 300 uren gekregen. Aan een tempo van 8 uur per dag is dat maar liefst 37,50 werkdagen.