Belgian Punk Night, met o.a. DJ-set van Malcolm Nix

Op zaterdag 1 maart heeft muziekcentrum Het Depot (Martelarenplein, Leuven) de drie bekendste nog functionerende Belgische punkbands en een jeugdiger probeersel bij elkaar gebracht voor een avondje vol harde gitaren, snelle drums en gelukkig niet altijd verstaanbare teksten.

Flatcat komt uit Brugge en gaat daar na het concert ook weer naartoe.

Funeral Dress heeft ondertussen veel meer succes in de VS dan in eigen land, maar dat ligt natuurlijk aan onze landgenoten die zich aan de mainstream vastklampen om de problemen van de wereld te kunnen blijven negeren.

Belgian Asociality speelt gelukkig nog steeds beenharde hardcore met lichtjes irrelevante teksten. Liefhebbers van trivia mogen overigens noteren dat de band al een paar jaar een beroep kan doen op de diensten van Bie, al sinds zijn jaren bij Zyklome A de beste punkdrummer van het land.

The Kids zijn live altijd geweldig. Ik heb gedurende mijn hele tienertijd op een re√ľnie gehoopt zodat ik eindelijk eens de songs van de beste Belgische punk-LP ooit zou kunnen horen spelen, maar tot mijn blijvende verbazing zijn ze ondertussen al veel langer weer samen dan ze oorspronkelijk hebben bestaan.

Na de concerten is er een gratis afterparty met uw aller Malcolm, die uiteraard in zijn eigen rijke punkcollectie zal duiken om de sfeer er tot in de late uren in te houden.

Ik zou hier nu links naar de websites van al die bands kunnen zetten, maar dat lijkt me niet eens zinvol. Wie ze goed vindt, komt. Wie ze niet goed vindt, zal die dag zo ver mogelijk van Het Depot wegblijven. Zo simpel is het.

Wat me wel zinvol lijkt, is wat praktische info. Men kan hiervoor natuurlijk terecht op deze site, maar hieronder volgt al het belangrijkste.
De deuren van Het Depot gaan open om 20.00 uur.
Tickets kosten 15 euro in voorverkoop en 20 euro aan de kassa.
Tickets zijn verkrijgbaar bij Fnac, Bilbo en uiteraard bij Het Depot zelf.