Gary Numan + afterparty met Malcolm Nix

Amper twee jaar na zijn geslaagde vorige passage duikt Gary Numan alweer op in de agenda van muziekcentrum Het Depot. Ik zal niemand vervelen met een lange inleiding, want de naam doet ongetwijfeld voldoende belletjes rinkelen. Toch wil ik twee opmerkingen maken. ten eerste wil ik erop wijzen dat het concert vorige keer al vrij lang op voorhand uitverkocht was. Wie er bij wil zijn, kan met andere woorden beter niet te lang wachten met het bemachtigen van tickets. Ten tweede hoop ik dat het voor iedereen duidelijk is dat dit geen nostalgische act is van iemand die nog snel even wat cash wil verdienen door als een jukebox zijn oude hits af te haspelen. Numan brengt nu en dan nog een nieuw album uit en zijn ‘new wave club classics’ van lang geleden vormen slechts een beperkt gedeelte van zijn setlist. Dit is een eigentijds artiest die zichzelf blijft vernieuwen.

Voor en na het concert zal uw aller DJ Malcolm Nix voor een aangepaste selectie mainstreamallergische muziek zorgen. De afterparty is overigens gratis en ook toegankelijk voor mensen die het concert om een of andere reden hebben gemist.

Er is ook een support act, met name de heer Jayce Lewis. Lewis is in ons land nog vrij onbekend, maar stond enkele jaren geleden in Groot-Brittannië zowaar in de top 10 en heeft als headliner al grote festivals in Azië afgesloten. Zijn voormalige manager is David Prowse, de acteur die destijds Darth Vader vertolkte, en dat is nog niet eens het meest bizarre feitje uit zijn onverwachte levensloop. Muzikaal wordt hij omschreven als een singers-songwriter die tribal ritmes gebruikt. Geen idee hoe dat in de praktijk klinkt, maar dat zullen we blijkbaar snel ontdekken.

Voor de duidelijkheid volgt hier nog een samenvatting van de meest relevante praktische info.

Datum: zaterdag 19 oktober 2017
Locatie: Het Depot, Martelarenplein 12, 3000 Leuven
Beginuur: 20.00 uur
Einduur: Geen idee, dat hangt eigenlijk van jullie af
Tickets: Dit concert is uitverkocht
Meer informatie is te vinden op de website van Het Depot en op de website van de heer Numan zelf.