Maladies Dépassées 39: online DJ-set

Nu we ongeduldig wachten tot COVID-20 zijn opwachting maakt, zal ik de tijd wat proberen te verdrijven met melodietjes die de meeste mensen ongepast vinden. Sommigen onder hen hebben groot gelijk de tegencultuur te verwerpen. Zij zijn ten slotte de doelwitten waarop kwade zangers hun tekstuele pijlen richten. Spijtig genoeg is er geen virus dat enkel mensen besmet die hun eigen ego enkel in toom kunnen houden door anderen als slaven te behandelen.

Ik maak van de gelegenheid gebruik om in herhaling te vallen en nog even de eindsjaarsdata te overlopen. Op zaterdag 26 december volgt de eerste van de twee reeds lang beloofde covers-specials. Op oudejaarsavond is er een speciale feesteditie, maar die begint dan wel een uur later en zal lopen van 22.00 tot 03.00 uur. Op zaterdag 2 januari is er dan geen uitzending. Op zaterdag 9 januari hervatten we ons normale ritme. Uiteraard volgt voor elk van deze avonden later nog een aparte aankondiging, maar het staat iedereen vrij dit nu al in de agenda te noteren.

Hieronder vermeld ik nog even wat men moet doen om deze uiting van vrolijke ontevredenheid mee te beleven.

Men bezoekt eerst de website www.mixlr.com. Men moet een profiel aanmaken, maar de inbreuken op de privacy vallen hier nogal mee. Om een profiel aan te maken, moet men enkel een naam, die in theorie vals kan zijn, en een geldig mailadres opgeven. Daarna moet men een gebruikersnaam en een wachtwoord kiezen. Complexer is het niet.

Vervolgens moet men een programma kiezen dat men wil beluisteren. Hiervoor klikt men op 'Listen'. Het nieuwe scherm bevat bovenaan een zoekfunctie, alwaar men Malcolm Nix kan invullen. Zodra mijn uitzending begint, kan men op mijn pagina op de knop 'Listen' klikken en krijgt men allerlei mooie melodietjes te horen. Wie het beu is, kan trouwens gewoon een ander programma zoeken, want er zijn wereldwijd honderden of misschien zelfs duizenden DJ's die hier gebruik van maken.

Het is opvallend dat Mixlr blijkbaar het best werkt in combinatie met de webbrowser Mozilla Firefox, maar ik kan echt niet uitleggen waarom dat zo is. De liefhebbers van muziekdocumentaires mogen overigens niet over het hoofd zien dat de ingebouwde volumeknop van Mixlr wel degelijk tot 11 gaat.

Ik vat het kort samen in een paar puntjes.

Datum: zaterdag 19 december 2020
Locatie: wereldwijd
Beginuur: 21.00 uur
Einduur: 02.30 uur of misschien zelfs later, afhankelijk van hoe wakker iedereen nog is
Prijs: iedereen mag gratis in zijn eigen huis blijven
Rechtstreekse link: http://mixlr.com/malcolm-nix/ (met een koppelteken dus)