Maladies Dépassées 49: De Nederlandstalige special

De heropening van de horeca op 1 mei 2021 is nog niet officieel herroepen, maar ik betwijfel of er iets van in huis zal komen. Volgens mij zullen we nog enkele weken langer naar de muren moeten staren, maar dat kan gelukkig ook met wat muziek op de achtergrond.

Voor de 49e aflevering van onze online DJ-sets heb ik de taak op mij genomen aan te tonen dat Nederlandstalige muziek meer is dan veel mensen denken. Ik wil me niet beperken tot de kleinkunst die vaak met dergelijke avonden wordt geassocieerd en ik wil me zeker niet verlagen tot de schlagers die onze bejaarden op een druilerige zondag samen met een volledig doorbakken rosbief door de strot worden geramd. Ook zal ik me ver houden van uit Nederland geïmporteerde pseudo-gangsters als Boef, een man zo gevaarlijk dat hij op 28 jaar tijd al een taakstraf van 80 uur en een boete van 150 euro in zijn gerechtelijk dossier wist te verzamelen. Gelukkig laat dit me nog meer dan genoeg keuzemogelijkheden om een avond te vullen met muziek die de strengste kwaliteitsnormen wel kan doorstaan.

Hieronder vermeld ik nog even wat men moet doen om deze uiting van vrolijke ontevredenheid mee te beleven.

Men bezoekt eerst de website www.mixlr.com. Men moet een profiel aanmaken, maar de inbreuken op de privacy vallen hier nogal mee. Om een profiel aan te maken, moet men enkel een naam, die in theorie vals kan zijn, en een geldig mailadres opgeven. Daarna moet men een gebruikersnaam en een wachtwoord kiezen. Complexer is het niet.

Vervolgens moet men een programma kiezen dat men wil beluisteren. Hiervoor klikt men op 'Listen'. Het nieuwe scherm bevat bovenaan een zoekfunctie, alwaar men Malcolm Nix kan invullen. Zodra mijn uitzending begint, kan men op mijn pagina op de knop 'Listen' klikken en krijgt men allerlei mooie melodietjes te horen. Wie het beu is, kan trouwens gewoon een ander programma zoeken, want er zijn wereldwijd honderden of misschien zelfs duizenden DJ's die hier gebruik van maken.

Het is opvallend dat Mixlr blijkbaar het best werkt in combinatie met de webbrowser Mozilla Firefox, maar ik kan echt niet uitleggen waarom dat zo is. De liefhebbers van muziekdocumentaires mogen overigens niet over het hoofd zien dat de ingebouwde volumeknop van Mixlr wel degelijk tot 11 gaat.

Ik vat het kort samen in een paar puntjes.

Datum: zaterdag 24 april 2021
Locatie: wereldwijd
Beginuur: 21.00 uur
Einduur: 02.30 uur of misschien zelfs later, afhankelijk van hoe wakker iedereen nog is
Prijs: iedereen mag gratis in zijn eigen huis blijven
Rechtstreekse link: http://mixlr.com/malcolm-nix/ (met een koppelteken dus)