Maladies Dépassées 53: online DJ-set

Maladies Dépassées 53: online DJ-set

Nu de cafés weer zijn geopend en de zon eindelijk weer wat op ons schijnt, komt het einde van deze reeks online compensaties voor een echt sociaal leven stilaan in zicht, maar zo lang er een sluitingsuur van kracht is en iedereen verplicht halverwege de nachtelijke uitspattingen naar huis wordt gestuurd, lijkt het toch zinvol nog enkele weken vol te houden.

Deze DJ-set zal zonder thema door het leven moeten gaan, maar gelukkig hebben we nog genoeg muziek in huis om voor de nodige kwaliteit te zorgen. We doorploegen gewoon wat de alternatieve scene te bieden heeft en we zien wel wat we onderweg tegen het lijf lopen. Zo simpel kan het zijn.

Ik formuleer dit alles echter met een zeker voorbehoud. Ik krijg vlak voor deze editie namelijk mijn eerste dosis van een vaccin dat me onder de rechtstreekse controle van Bill Gates, George Soros en andere pedofiele pizzabakkers zal plaatsen. Als zij deze ingeplante nanotechnologie die avond gebruiken om me ziek naar bed te sturen, zal ik mijn subversieve activiteiten misschien nog op het laatste moment moeten afgelasten.

Als mijn communicatie in het verleden niet duidelijk was, wil ik mijn standpunt toch nog even verduidelijken. Ik ben zeer blij dat ik eindelijk wordt gevaccineerd. Meer nog, ik ben zeer blij dat het politiek debat het voorbije jaar eindelijk eens door wetenschappers werd beïnvloed. Normaal gezien, krijgen we op televisie enkel populisten te zien die zichzelf zonder enige motivering tot expert hebben benoemd. Sinds deze pandemie is losgebarsten, hebben zij eindelijk plaats moeten maken voor mensen die een onderwerp rationeel kunnen benaderen, zonder te hoeven nadenken over de stemmen die ze kunnen verliezen als ze te onpopulaire maatregelen voorstellen. Ik hoop dat de media dit voorbeeld in de toekomst aanhouden. Ik kan niet wachten op een televisiejournaal waarin telkens eerst de professoren aan het woord komen en de politici pas nadien mogen komen vertellen hoe zij die wetenschappelijke analyses in de praktijk willen brengen. Laat deze tijdelijke overwinning op de kortzichtigheid nog lang nazinderen!

Hieronder vermeld ik nog even wat men moet doen om deze uiting van vrolijke ontevredenheid mee te beleven.

Men bezoekt eerst de website www.mixlr.com. Men moet een profiel aanmaken, maar de inbreuken op de privacy vallen hier nogal mee. Om een profiel aan te maken, moet men enkel een naam, die in theorie vals kan zijn, en een geldig mailadres opgeven. Daarna moet men een gebruikersnaam en een wachtwoord kiezen. Complexer is het niet.

Vervolgens moet men een programma kiezen dat men wil beluisteren. Hiervoor klikt men op 'Listen'. Het nieuwe scherm bevat bovenaan een zoekfunctie, alwaar men Malcolm Nix kan invullen. Zodra mijn uitzending begint, kan men op mijn pagina op de knop 'Listen' klikken en krijgt men allerlei mooie melodietjes te horen. Wie het beu is, kan trouwens gewoon een ander programma zoeken, want er zijn wereldwijd honderden of misschien zelfs duizenden DJ's die hier gebruik van maken.

Het is opvallend dat Mixlr blijkbaar het best werkt in combinatie met de webbrowser Mozilla Firefox, maar ik kan echt niet uitleggen waarom dat zo is. De liefhebbers van muziekdocumentaires mogen overigens niet over het hoofd zien dat de ingebouwde volumeknop van Mixlr wel degelijk tot 11 gaat.

Ik vat het kort samen in een paar puntjes.

Datum: zaterdag 12 juni 2021
Locatie: wereldwijd
Beginuur: 21.00 uur
Einduur: 02.30 uur of misschien zelfs later, afhankelijk van hoe wakker iedereen nog is
Prijs: gratis, en wie niet tevreden is, krijgt zijn geld terug
Rechtstreekse link: http://mixlr.com/malcolm-nix/ (met een koppelteken dus)