Maladies Dépassées 60: Oudejaarsavond in mineurakkoorden

Een geweldig feest met massa's volk zit er dit jaar nergens in, maar dat betekent niet dat we ons moeten neerleggen bij de zeemzoete keuzes van onze mainstreammuziekverstrekkers. Er is geen enkele reden waarom een avond als dit, zelfs al mogen we ons niet in eenzelfde ruimte verzamelen, niet gepaard zou kunnen gaan met een selectie alternatieve klassiekers en obscuriteiten die bewijzen dat er ook buiten TikTok nog creativiteit in de wereld circuleert.

Wat volgend jaar onze muzikale projecten worden, valt nu nog moeilijk te voorspellen, maar het simpelste voornemen blijft dat men moet proberen de kansen te grijpen die men ziet. De ziekste patiënt is op dit moment in elk geval het rationeel denkvermogen en ik kan alleen maar hopen dat we snel een vaccin tegen oppervlakkigheid krijgen.

Hieronder vermeld ik nog even wat men moet doen om deze uiting van vrolijke ontevredenheid mee te beleven.

Men bezoekt eerst de website www.mixlr.com. Men moet een profiel aanmaken, maar de inbreuken op de privacy vallen hier nogal mee. Om een profiel aan te maken, moet men enkel een naam, die in theorie vals kan zijn, en een geldig mailadres opgeven. Daarna moet men een gebruikersnaam en een wachtwoord kiezen. Complexer is het niet.

Vervolgens moet men een programma kiezen dat men wil beluisteren. Hiervoor klikt men op 'Listen'. Het nieuwe scherm bevat bovenaan een zoekfunctie, alwaar men Malcolm Nix kan invullen. Zodra mijn uitzending begint, kan men op mijn pagina op de knop 'Listen' klikken en krijgt men allerlei mooie melodietjes te horen. Wie het beu is, kan trouwens gewoon een ander programma zoeken, want er zijn wereldwijd honderden of misschien zelfs duizenden DJ's die hier gebruik van maken.

Sinds de recentste update van de interface door Mixlr moeten mensen die voor het begin van een eigenlijke DJ-set zijn ingelogd wel manueel op Play klikken om een uitzending te kunnen beluisteren. Indien dit niet onmiddellijk lukt, is het aangeraden ook eens op Refresh te klikken.

Het is opvallend dat Mixlr blijkbaar het best werkt in combinatie met de webbrowser Mozilla Firefox, maar ik kan echt niet uitleggen waarom dat zo is. De liefhebbers van muziekdocumentaires mogen overigens niet over het hoofd zien dat de ingebouwde volumeknop van Mixlr wel degelijk tot 11 gaat.

Ik vat het kort samen in een paar puntjes.

Datum: vrijdag 31 december 2021
Locatie: wereldwijd
Beginuur: 21.00 uur
Einduur: 03.00 uur of misschien zelfs later, afhankelijk van hoe wakker iedereen nog is
Prijs: gratis, en wie niet tevreden is, krijgt zijn geld terug
Rechtstreekse link:  http://mixlr.com/malcolm-nix/(met een koppelteken dus)