Maladies Dépassées 64: de voorlopig laatste DJ-set voor de oorlog

De Russen vormen echt wel een van de meest achterlijke bevolkingsgroepen op de planeet. Vroeger waren ze ontevreden over hun communistisch regime, want dat hen een arbeidersparadijs beloofd, maar had hen enkel onderdrukking door de KGB gegeven. Hun oplossing bestond er dan ook in de communisten buiten te gooien, het arbeidersparadijs te vergeten en alle macht aan een KGB-officier te geven. Dat is niet alleen erg voor wie de pech heeft ginder te worden geboren, maar ook voor ons, want nu wil een van de corruptste dictators van de planeet zich ook militair manifesteren als een machtig man. Meestal hebben we in het Rijke Westen de luxe de bloederige beelden op televisie te bekijken en het menselijk lijden verder te negeren, maar helaas hebben onze eigen opeenvolgende regeringen, die iets minder corrupt maar daarom niet verstandiger waren, ons totaal afhankelijk gemaakt van de invoer van Russisch aardgas. Het resultaat is dat we maar beter kunnen hopen dat het sluitingsuur voor de horeca snel wordt afgeschaft, want thuis zullen we doodvriezen.

Dit alles schreeuwt om een uitzending met toepasselijke muziek. Tenzij ik tegen dan ben vergiftigd met Polonium-23, zal ik me een avond lang focussen op songs over machtsmisbruik, militaristisch machismo en de algemene stupiditeit van de grote massa. Ik zal er geen Oekraïner mee redden, maar misschien kunnen we samen het glas heffen als de eerste Russische soldaatjes in kisten naar huis worden verscheept.

Hieronder vermeld ik nog even wat men moet doen om deze uitzending mee te beleven.

Men bezoekt eerst de website www.mixlr.com. Men moet een profiel aanmaken, maar de inbreuken op de privacy vallen hier nogal mee. Om een profiel aan te maken, moet men enkel een naam, die in theorie vals kan zijn, en een geldig mailadres opgeven. Daarna moet men een gebruikersnaam en een wachtwoord kiezen. Complexer is het niet.

Vervolgens moet men een programma kiezen dat men wil beluisteren. Hiervoor klikt men op 'Listen'. Het nieuwe scherm bevat bovenaan een zoekfunctie, alwaar men Malcolm Nix kan invullen. Zodra mijn uitzending begint, kan men op mijn pagina op de knop 'Listen' klikken en krijgt men allerlei mooie melodietjes te horen. Wie het beu is, kan trouwens gewoon een ander programma zoeken, want er zijn wereldwijd honderden of misschien zelfs duizenden DJ's die hier gebruik van maken.

Sinds de recentste update van de interface door Mixlr moeten mensen die voor het begin van een eigenlijke DJ-set zijn ingelogd soms wel en soms niet manueel op Play klikken om een uitzending te kunnen beluisteren. Indien dit niet onmiddellijk lukt, is het aangeraden ook eens op Refresh te klikken.

Het is opvallend dat Mixlr blijkbaar het best werkt in combinatie met de webbrowser Mozilla Firefox, maar ik kan echt niet uitleggen waarom dat zo is. De liefhebbers van muziekdocumentaires mogen overigens niet over het hoofd zien dat de ingebouwde volumeknop van Mixlr wel degelijk tot 11 gaat.

Ik vat het kort samen in een paar puntjes.

Datum: zaterdag 12 februari 2022
Locatie: wereldwijd
Beginuur: 21.00 uur
Einduur: 02.30 uur, tenzij de Belgische servers voordien al worden gebombardeerd
Prijs: gratis, en wie niet tevreden is, krijgt zijn geld terug
Rechtstreekse link:  http://mixlr.com/malcolm-nix/(met een koppelteken dus)