pIE p.KLEIN, Clochard & Gert + Nederlandstalige afterparty met Malcolm Nix

Het najaar wordt weer druk en daar hoort traditiegetrouw een Nederlandstalige avond bij. Ten gevolge van zijn onverwacht overlijden eind vorig jaar kan Armand ditmaal uitzonderlijk niet komen, maar gelukkig heeft de organisatie nieuwe artiesten gevonden om de affiche te vullen.

Deze avond vindt uiteraard weer eens plaats in jeugdhuis Sojo (Eén-meilaan, Kessel-Lo). Er is een ruime parking en de zaal is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Wie het kan opbrengen het gigantisch bedrag van 5 euro op te hoesten, kan vanaf 20.00 uur genieten van een paar live concerten en een afterparty tot in de vroege uurtjes.

Gert, ook wel gekend als Gert Kleinpunk, zal wat akoestische nummer brengen met teksten over alledaagse ergernissen en de maatschappelijke oorzaak van chronische hoofdpijn. Het is velen allicht nog niet opgevallen, maar de man heeft ondertussen al een zestal solo-cd's uit en heeft dus al een mooie catalogus bijeengepend om songs uit te kiezen die er meteen de sfeer in kunnnen brengen. Dit concert is aangekondigd als alweer een nieuwe cd-voorstelling, maar over vorm of inhoud van die nieuwe schijf heb ik nog geen informatie ontvangen.

Clochard is een Leuvense folkband die, ondanks de Frans klinkende naam, vooral Nederlandstalige songs brengt. Clochard heeft respect voor traditie, maar verliest zich niet in irrelevante nostalgie of in ouderwetse teksten zonder link met de werkelijkheid waarin wij nu eenmaal moeten leven.

p.IE p.KLEIN is een vrij nieuw gezelschap uit Heist-Op-Den-Berg met een eigen mening over het gebruik van de caps lock of het computerklavier. Muzikaal laat de band zich door de meest uiteenlopende genres inspireren en het geheel rent vrolijk heen en weer tussen ska, punk, balkan, folk en cabaretachtige intermezzi op de rand van een stand-up comedy act. Het is eens iets anders en dat is altijd leuk.

Na de concerten is er een afterparty met Malcolm Nix, die voor de gelegenheid een exclusieve en volledig Nederlandstalige DJ-set zal spelen. Alle alternatieve stijlen en muzikanten zullen aan bod komen, maar de rode draad blijft in de eerste plaats de poging te bewijzen dat een Nederlandstalige avond ook kan zonder de afgezaagde clichés die hiermee meestal worden geassocieerd.

Wie graag op de hoogte blijft van dit en andere gelijkaardige concerten houdt best de facebookpagina van de organisator in de gaten. Een eigen website heeft hij niet, maar hier vindt men veel updates en fragmenten van de geprogrammeerde acts.