12de Scorpio Platenbeurs, met verkoopstand Malcolm Nix

Radio Scorpio, de Leuvense stadszender die constant bewijst dat het ook zonder reclame kan, wordt dit jaar veertig jaar oud, of jong, of van middelbare leeftijd, dat wil ik nu nog even in het midden laten. In elk geval staan er tal van activiteiten op het programma om dit te vieren en eentje daarvan is een beurs waarop een hele reeks standhouders het publiek letterlijk duizenden LP's, singles, cd's en aanverwante objecten aanbieden.

Een van die standhouders is Malcolm Nix, die eerder dit jaar is verhuisd en van die gelegenheid eindelijk gebruik heeft gemaakt om zijn uit de voegen gebarsten muziekcollectie wat uit te kuisen. Het resultaat is dat er honderden LP's, singles, maxi's, cd's, cd-singles en wat er nog zoal bestaat voor zeer schappelijke prijzen te koop worden gezet. Wie op zoek is naar een exclusieve opname van een jazzconcert uit de jaren '50 of naar die ene zeldzame persing van een oude single van Will Tura zal terecht en verdiend worden teleurgesteld, maar wie de DJ-sets wat kent, weet waaraan hij of zij zich wel kan verwachten.

Een groot voordeel van deze beurs is dat ze plaatsvindt op een zaterdagnamiddag, wat betekent dat wie er vroeg bij wil zijn tenminste niet op zondag op een afgrijselijk uur uit het bed moet strompelen. Bovendien hoeft men het niet bij een bezoek aan de beurs te houden, want 's avonds zijn er aansluitend ook nog concerten en een fuif tot in de late uurtjes. Op het programma staan Wheel of Smoke en Pink Room, maar wie precies tijdens de fuif zal draaien, is nog niet heel duidelijk.

Het spreekt voor zich dat alle winst van die dag integraal verdwijnt in de kassa van Radio scorpio, een vzw die zich inzet voor een kwalitatieve zuivering van de ether. Aangezien hun programma's niet door irritante pogingen tot manipulatie van de massa worden onderbroken, is elke cent welkom.

Alvorens de praktische info te overlopen, kan ik nog melden dat er nog een beetje ruimte over is voor mensen die zelf ook wat willen verkopen. Wie zich haast, kan zich nog aanmelden bij Radio Scorpio om een stand te huren.

Datum: zaterdag 19 oktober 2019
Locatie: Jeugdhuis Sojo, Eenmeilaan, Kessel-Lo
Beginuur: 14.00 uur
Einduur: volgens de website 20.00 uur, maar in de praktijk allicht wat vroeger
Inkomprijs: 3 euro
Meer info is uiteraard te vinden op de eventpagina