Allez Allez + afterparty met Malcolm Nix

Allez Allez heeft na letterlijk decennia van afwezigheid opnieuw het podium opgezocht. De recensies van hun nieuwe concerten zijn goed en dit heeft ook de nieuwsgierigheid van het Leuvense muziekcentrum Het Depot gewekt. Aangezien de band oorspronkelijk al in 1985 is gesplit, is dit voor veel mensen de ideale gelegenheid om deze band met een levendige sound effectief levend aan het werk te zien.

De band klinkt als een mengeling tussen wat we in België new wave noemen en veel exotischer stijlen uit tropische streken. In eigen land waren ze uniek, maar ook daarbuiten vallen niet zo veel relevante vergelijkingen met andere band te maken. Pigbag is er eentje, als het echt moet. De groepsleden zijn overigens echt wel veteranen uit onze vaderlandse alternatieve scene. Voor Allez Allez speelden sommigen onder hen in Marine, waarvan de andere helft La Muerte heeft opgericht, en voordien zelfs in Mad Virgins, een van de allereerste Brusselse punkbands ooit en makers van de subtiele ballade “Fuck & Suck”.

Na het concert is er een afterparty met Malcolm Nix, die zijn kennis van de Belgische wave-scene zal aanwenden om de sfeer nog urenlang te voeden met een zorgvuldige selectie klassiekers en parels die niet mogen worden vergeten.

Voor de volledigheid vermeld ik tevens dat op dit ogenblik nog geen melding is gemaakt van enig voorprogramma. Indien er nog bands aan de affiche zouden worden toegevoegd, zal ik mijn tekst aanvullen.

En dan nu wat praktische informatie:

Datum: zaterdag 3 februari 2018
Aanvangsuur: de deuren gaan open om 20.00 uur
Einduur: Geen idee, maar vroeg zal het niet zijn
Ticketprijzen: 16 euro in voorverkoop, 19 euro aan de kassa
Meer info op: de website van Het Depot en de website van Allez Allez