Anne Clark + afterparty met Malcolm Nix

Het is niet gemakkelijk van nul een nieuwe concertzaal uit te bouwen, maar na iets meer dan tien jaar heeft het Leuvense muziekcentrum Het Depot toch zijn plaats weten te veroveren en vinden steeds meer legendarische namen uit allerlei genres hun weg naar het podium aan het station.

Ditmaal is het de beurt aan Anne Clark, sinds jaar en dag een grotere ster in Belgiƫ dan in haar eigen land. Vergelijk het gerust met de manier waarop lokaal talent als Front 242 of The Klinik op de grootste buitenlandse podia mag spelen, maar hier door de gevestigde waarden in het muziekwereldje worden genegeerd.

Wie me niet gelooft en ooit de kans krijgt met een Brit te spreken die al jaren in onze 'scene' rondhangt, moet het zelf maar eens proberen. De meesten kennen Anne Clark niet eens en zij die er wel al van hebben gehoord, zijn verbaasd over ons enthousiasme. De mededeling dat een echte 80s-fuif zonder 'Our darkness' niet compleet is, doet hen bijna van hun stoel vallen [1]. Nu, dat laatste kan natuurlijk ook te wijten zijn aan ons bier of, beter gezegd, aan de wijze waarop Engelsen met ons bier omgaan.

Los van al deze beschouwingen is het natuurlijk goed nieuws dat we een madame van dit niveau in onze eigen stad mogen verwelkomen. Voor mij is het zelfs nog beter nieuws, want ik heb de eer voor de afterparty te mogen instaan en ik kijk daar zeer hard naar uit. Uiteraard zal ik mijn best doen de sfeer met gepast gekozen melodietjes op peil te houden.

En dan nu enkele praktische details:

Het Depot ligt nog steeds op het Martelarenplein in Leuven, schuin tegenover het overigens niet zo bijzonder praktisch gerenoveerde stationsgebouw.

De deuren gaan open om 20.00 uur en blijven vervolgens open tot het laatste doorzopen wrak terug buitenstrompelt.

Het voorprogramma wordt verzorgd door Flesh&Fell, een niet onverdienstelijk duo uit de 80s dat sinds enkele jaren weer actief is. Hun debuutrelease, 'The hunger', blijft trouwens een van mijn absolute favorieten in het genre.

Tickets kosten 21 euro in voorverkoop en 24 euro aan de kassa [2]. De afterparty is volledig gratis.

 -------------

[1] The Bollock Brothers, hier ook een must op elke zogenaamde new wave-fuif, kampen trouwens met hetzelfde probleem. Veel, zo niet de meeste, punk/wave/etc.-liefhebbers in Groot-Brittanniƫ hebben zelfs nog nooit van hen gehoord.

[2] Tickets zijn onder meer te krijgen op de site van Het Depot.