The Buzzcocks + afterparty met Malcolm Nix

Veel oude punklegendes verspillen hun en andermans tijd door eindeloos dezelfde songs te blijven herkauwen tijdens tournees die enkel bedoeld zijn om de overblijvende groepsleden, meestal met een twintig jaar jongere drummer, op hun oude dag nog een hobby te bezorgen. Dit geldt echter niet voor The Buzzcocks, die alweer een nieuw album hebben opgenomen en die alweer allerlei zalen afschuimen om een zorgvuldig geselecteerde combinatie van oud en nieuw materiaal in het gezicht van het publiek te slingeren.

Ook muziekcentrum Het Depot komt aan de beurt en aangezien het om een zaterdagavond gaat, is besloten hier maar direct een overigens volledig kosteloze afterparty aan te koppelen. Niemand minder dan uw aller Malcolm Nix zal van de gelegenheid gebruik maken om het beste uit een paar decennia punk en aanverwanten met de nodige decibels door de luidsprekers te jagen.

Voor The Buzzcocks kunnen de aanwezigen nog van een geweldig voorprogramma genieten. Alleen is nog niet beslist wie die rol op zich zal nemen. De onderhandelingen lopen nog, om het enigszins formeel uit te drukken. Ik kom hier later nog op terug, hopelijk met goed nieuws dat iedereen blij zal maken.

Ik rond deze aankondiging af met wat praktische informatie. De gemiddelde lezer heeft hier allicht meer aan dan aan mijn altijd net iets te uitgebreide volzinnen, maar zelfs welgemeende zelfkritiek kan mij niet tegenhouden.

Waar? Muziekcentrum Het Depot, Martelarenplein, Leuven Wanneer? Zaterdag 14 maart 2015, vanaf 20.00 uur Wat? The Buzzcocks + support + afterparty tot in de vroege uurtjes Hoeveel? 18 euro in voorverkoop en 21 euro aan de kassa, mensen met een cultuurkaart van de KU Leuven krijgen korting Tegen wie? De mensen die onze wereld om zeep helpen in de naam van hun eigen bankrekening, alsook hun huurlingen in het uniform van de politie, het maatpak van de fiscaal adviseur en de toga van de in verjaringen gespecialiseerde advocaat

Meer info is te vinden op http://www.hetdepot.be  en op http://www.buzzcocks.com/site/index.html.