cd-voorstelling Donder, Hel & Hagel + afterparty met Malcolm Nix

Donder, Hel & Hagel is het relatief nieuwe project van drie veteranen uit de Leuvense scene. De band bestaat nog slechts iets langer dan twee jaar, maar de bandleden hebben samen wel meer dan veertig jaar podiumervaring met groepen als The Usual Suspects, Ulrike's Dream, Cop on Fire, Dead Man's Hill en dan vergeet ik er allicht nog een paar.

Na maandenlang alle vrije tijd in de studio te hebben doorgebracht, is de eerste cd eindelijk af. De titel is 'Lang genoeg beleefd geweest', een zeer eigenaardige keuze want eigenlijk zijn ze met al die vorige bands ook nooit wellevend voor de dag gekomen. We weten in elk geval waaraan we ons mogen verwachten, namelijk aanstekelijke beats met punky snaarinstrumenten, vervolledigd door bijzonder maatschappijkritische Nederlandstalige teksten en de ironie van een rookmachine die de gitarist soms belet zijn eigen effectenpedalen te zien. Wie al een voorproefje van de cd wil zien, kan terecht op het youtube-kanaal van Underground Department.

Het voorprogramma wordt verzorgd door Black Vortex Engine, het soloproject van de geluidstechnicus van Donder, Hel & Hagel, die meteen ook de eigen EP 'Beyond gravity' voorstelt. Om het geheel nog meer naar een hoger niveau te tillen, zullen er ook diverse verkoopstandjes zijn en, jawel, een afterparty met Malcolm Nix, die uiteraard zijn best zal doen de gepaste mix tussen de sfeer van de oldschool alternatieve scene en nieuwe maatschappelijke idee├źn in geluiden om te zetten.

Gezien het beperkte aantal plaatsen, raad ik alle geïnteresseerden aan op voorhand een ticket te kopen. Duur zijn ze niet en men vermijdt zo op straat te blijven staan terwijl de rest van de vermeldenswaardige wereld zich binnen amuseert.

Om het iedereen wat gemakkelijker te maken, heb ik de praktische informatie nog even samengevat.

Datum: zaterdag 5 oktober 2019
Beginuur: 20.00 uur
Einduur: onbekend en ongewenst
Locatie: Foyer van Het Depot, Martelarenplein, Leuven
Tickets: 4 euro in voorverkoop, 6 euro aan de kassa
Meer informatie is uiteraard te vinden op de site van Het Depot