The Chameleons + Der Klinke & afterparty met Malcolm Nix

Ons lokale muziekcentrum Het Depot (Martelarenplein, Leuven) is er weer eens in geslaagd een legendarische cultband te strikken voor een avond die geen enkele muziekliefhebber zou mogen missen.

Vorig jaar hebben The Chameleons in dezelfde zaal hun eerste LP 'Script of the bridge' integraal gespeeld. Ditmaal is het de beurt aan de tweede LP, getiteld 'What does anything mean? Basically?'. Kenners weten dat dit tweede meesterlijke werkstuk even veel aandacht als hun eerste voortbrengsel verdient. Niet-kenners moeten dan weer dringend kenners worden.

Der Klinke is een nog relatief onbekende Belgische band, maar hopelijk kan dit concert daar toch een beetje verandering in brengen. Ik durf het te omschrijven als een eigentijdse interpretatie van wat we hier vroeger 'new wave' noemden, lang voor termen als gothic of electro op het toneel waren verschenen. Andere omschrijvingen zijn ook toegelaten, zo lang ze maar positief zijn.

Voor, tussen en na de concerten zal ondergetekende voor een selectie toepasselijke en hopelijk zelfs aangename liederen uit heden en verleden zorgen. Ik kan niet op voorhand voorspellen hoe lang de afterparty zal duren. We zullen wel zien wanneer de laatste drankorgels uiteindelijk de uitgang hebben gevonden om twee minuten later weer terug te komen omdat ze natuurlijk hun jas zijn vergeten of hun sleutels niet meer vinden. Er is in elk geval geen officieel sluitingsuur en dat is maar goed ook.

Natuurlijk is dit slechts een van de vele manieren waarop we publiciteit voor dit concert kunnen maken. Ik denk er sterk aan wat op de kap van de Berbers te zitten. Misschien mag ik dan ook eens in Terzake komen om mijzelf en mijn activiteiten te promoten.

Hieronder volgt nog wat praktische info die het leven gemakkelijker maakt.

Datum: woensdag 27 mei 2015
Uren: van 20.00 uur tot... een onbekend einduur
Prijs: 16 euro in voorverkoop, 19 euro aan de kassa, korting voor houders Cultuurkaart
Nog meer info: http://www.hetdepot.be/concerten/chameleons