Chameleons Vox & The Arch + afterparty met Malcolm Nix

Op zondag 12 mei zakt nog eens een echte cultband af naar Het Depot. Chameleons Vox is het vervolg op The Chameleons, een naamsverandering die deels natuurlijk te wijten is aan de talrijke bezettingswissels die de band doorheen de jaren al heeft gekend. Zanger/bassist Mark Burgess is echter nog steeds van de partij en hij zal ditmaal het album 'Strange times' volledig spelen, aangevuld met enkele klassiekers uit de rest van hun repertoire.

Op de website van Het Depot wordt de band enigszins overdreven aangekondigd als “de meest invloedrijke gitaarband ooit uit Manchester Engeland”. Dit is niet echt een compliment voor The Buzzcocks, Joy Division of The Smiths, nochtans ook allemaal muzikale ensembles met een gitarist, maar feit is wel dat The Chameleons een onderschatte parel in de grote muziekwereld blijven.

Ik zou bovenstaande stelling kunnen aanvullen met enkele songtitels en andere luistertips, maar nu de gelegenheid zich voordoet, wil ik eigenlijk vooral iedereen aansporen om de 'View from a hill', de autobiografie van Mark Burgess, te lezen. In mijn ogen is dit werkelijk het beste boek dat een muzikant ooit over zijn eigen leven heeft geschreven. Eerlijk, inzichtelijk, vlot geschreven en vooral zonder enige hulp van een ghostwriter tot stand gekomen. De man heeft een rijk en boeiend leven geleid, wat we nu hopelijk nog kunnen aanvullen met een hartelijke ontvangst in onze eigen concertzaal.

Het voorprogramma wordt verzorgd door The Arch, een Belgische band die ondertussen ook al meer dan dertig jaar meedraait en bijgevolg een vrij uitgebreide catalogus heeft om songs uit te kiezen. Na de concerten is er een afterparty met Malcolm Nix. Deze afterparty is gratis en ook toegankelijk voor mensen die het concert zelf niet hebben bijgewoond.

Praktische info:

Datum: zondag 12 mei 2019
Plaats: muziekcentrum Het Depot, Martelarenplein 12 te 3000 Leuven
Aanvangsuur: 20.00 uur
Einduur: onbekend en onbemind
Inkomprijs: 16 euro in voorverkoop en 19 euro aan de kassa, maar mensen met een Cultuurkaart krijgen zowaar korting
Meer info is te vinden op de officiële website van Het Depot