De 10e platenbeurs van Radio Scorpio, met verkoopstand van Malcolm Nix

Op 22 april 2017 vindt de jaarlijkse International Record Shop Day plaats en ons aller Radio Scorpio maakt van deze gelegenheid gebruik om zelf ook een beurs voor liefhebbers van vinyl en cd’s te organiseren. Gezien het lage aantal platenwinkels in Leuven lijkt dit me geen vergezocht idee. Veel zou er anders toch niet te beleven zijn.

Ook ondergetekende zal zich in de zaal bevinden, niet als de muziekliefhebber die hij na al die jaren nog is, maar als uitvoerend personeel in een hoognodige lenteschoonmaak. Het huis is vol. Het is tijd om wat plaats te maken en zelfs de muziekcollectie ontsnapt hier niet aan. Ik heb dan ook een selectie gemaakt van voorwerpen waar ik afscheid van kan nemen. In totaal gaat het om een 300-tal LP’s, een 150-tal singles en een 200-tal cd’s. Verder zal ik zelfs nog een paar dvd’s meebrengen, speciaal voor die mensen die nog niet aan Netflix verslaafd zijn en niet te lui zijn zelf een schijfje in een schuif te duwen. Ik zou hier natuurlijk aan kunnen toevoegen dat alle prijzen redelijk zijn, maar dat vindt elke verkoper per definitie van zijn eigen waren.

De opbrengsten van deze beurs gaan integraal naar de kassa van Radio Scorpio. De vzw heeft natuurlijk constant geld nodig, niet omdat de eigen centen slecht worden beheerd, maar omdat deze zender het al decennialang volhoudt zonder reclame-inkomsten. De VRT zou er beter een voorbeeld aan nemen. De meeste commerciële zenders zouden hier beter geen voorbeeld aan nemen, maar gewoon moeten verdwijnen.

Natuurlijk helpt het mijn duizenden potentiële klanten te weten waar ze moeten zijn. Hieronder volgt dan ook wat praktische informatie.

Datum: Zaterdag 22 april 2017
Uren: van 14.00 uur tot 18.00 uur [1]
Locatie: Jeugdhuis Sojo, Eénmeilaan 35, 3010 Kessel-Lo [2]
Inkomprijs: 3 euro, een kleine bijdrage om radio zonder reclame te kunnen beluisteren

Voor wie dit liever nog eens naleest in een ander lettertype voeg ik ook de officiële flyer van de beurs toe.
Meer informatie over Radio Scorpio zelf is natuurlijk te vinden op de officiële website.

----------------
[1] Dat zijn de officiële uren. Ik weet echter uit ervaring dat de meeste standhouders al iets eerder beginnen opruimen. Wie zeker wil zijn, kan best voor 17.00 uur toekomen.
[2] Voor diegenen die Kessel-Lo niet goed kennen, merk ik nog op dat dit jeugdhuis over een grote eigen parking beschik. Als deze toch vol zou staan, kan men vlakbij nog terecht op het Baron Auguste De Becker-Remyplein.