De Legende + afterparty met Malcolm Nix

Op zaterdag 2 november krijgt De Legende, zonder de minste twijfel al vijftien jaar de beste band van het land, eindelijk de kans in muziekcentrum Het Depot (Martelarenplein, Leuven) te spelen. Een groot onrecht wordt dan toch nog rechtgezet en misschien krijgen Elvis Peeters c.s. uiteindelijk de erkenning die ze met hun eerste vier cd's telkens hebben moeten missen.

Die dag wordt de nieuwe cd, getiteld 'Eerst de nacht en dan de dag' aan het ongetwijfeld talrijke publiek voorgesteld. Ik heb de nieuwe nummers zelf ook nog niet gehoord, maar ik kan wel verklappen dat ze meer instrumenten dan ooit tevoren zullen gebruiken, dat er voor het eerst ook een cover opstaat en dat, wat eigenlijk nog veel interessanter is, als bonustracks een aantal opnames van Elvis Peeters met het orkest Café Marché zijn toegevoegd.

Aangezien de foyer van Het Depot niet zeer groot is, raad ik iedereen aan een ticket in voorverkoop te kopen. Dat kan natuurlijk op de site www.hetdepot.be. Tickets kosten trouwens 8 euro in voorverkoop en 10 euro aan de kassa.

De deuren gaan die avond open om 20.00 uur. Voor en na het concert zorgt Malcolm Nix hopelijk voor wat sfeer met een aan de omstandigheden aangepaste DJ-set die hopelijk tot in de vroege uurtjes zal aanslepen.