The Dream Syndicate + afterparty met Malcolm Nix

Op vrijdag 3 november 2017 verwelkomt Het Depot nog eens een echte cultband. De hitparades zijn voor The Dream Syndicate altijd een vreemd land gebleven waarvoor ze nooit een visum hebben gekregen, maar de band kan wel al bijna veertig jaar op een klein maar trouw publiek rekenen. Voor zover ik weet, is dit nog maar de derde keer ooit dat ze naar België afzakken, maar het is tegelijkertijd wel al de tweede keer dat ze in het Leuvense muziekcentrum Het Depot spelen. Zo bewijzen ze tenminste dat niet alle Amerikanen onwetende barbaren zijn.

The Dream Syndicate heeft geen recente plaat te promoten en kan de avond dus vullen met een overzicht van hun lange en interessante carrière. Dit is dan ook een buitenkans voor de liefhebbers van de betere gitaren en voor mensen die op zoek zijn naar de missing link tussen de zenuwachtigheid van The Velvet Underground, de relaxte speelstijl van Neil Young en de energie van oldschool garagerockers.

Na het concert is er een gratis afterparty. Malcolm Nix, die de eerste mini-LP van The Dream Syndicate in 1985 voor het eerst heeft gehoord en er nog steeds niet genoeg van kan krijgen, zal proberen de sfeer erin te houden met een reeks zorgvuldig geselecteerde plaatjes van vroeger en nu.

Om te vermijden dat mensen zich van dag, zaal of planeet vergissen, volgt hieronder nog wat praktische informatie.

Datum: vrijdag 3 november 2017
Aanvangsuur: 20.00 uur
Einduur: onduidelijk, onbeslist, onbelangrijk
Inkomprijs: 17 euro in voorverkoop en 20 euro aan de kassa

Meer info is te vinden op de website van Het Depot en op de website van de band zelf.