The Fuzztones & The Godfathers + afterparty met Malcolm Nix

Op 6 april komt nog eens een echte cultband naar muziekcentrum Het Depot. The Fuzztones heeft jarenlang geen concerten gegeven, maar uiteindelijk heeft Rudi Protrudi toch weer nieuwe begeleiders gevonden om zijn punky interpretatie van 60s-garagerock op het podium van de nodige geluidsoverlast te voorzien. Wie de LP ‘Lysergic emanations’ kent, weet dat dit potentieel een van de beste concerten van het jaar kan worden.

Als voorprogramma brengen dit Amerikaans-Duits ensemble enkele goede vrienden uit Engeland mee. De brexit is misschien een ramp voor zowat iedereen behalve president Poetin, maar gelukkig zitten we in april 2019 nog in de overgangsfase en mag elke Brit ons land nog in en uit zonder visum, attest van goed zedelijk gedrag, aanbevelingsbrief van zijn laatste werkgever en voedselpakket dat hij van zijn overbezorgde grootmoeder heeft gekregen. Op zich spelen The Godfathers geen garagerock, maar op een of andere manier passen beide bands met hun focus op ruwe maar toch toegankelijke gitaren toch bij elkaar.

Na de concerten is er een afterparty waarop uw aller Malcolm Nix de verste uiteinden van zijn muziekcollectie zal doorzoeken om de sfeer erin te houden tot de laatste overlevende uiteindelijk uitgeput huiswaarts strompelt. Zoals altijd, is deze afterparty volledig gratis, zodat ook de mensen die niet naar het concert kunnen komen de kans krijgen nog even mee te feesten.

Het vorige Belgische concert van dit duo eigenzinnige bands was vrij snel uitverkocht, wat betekent dat ik iedereen aanraad tijdig een ticket te kopen, wat overigens sowieso een besparing van 3 euro inhoudt.

Ik vat hieronder de praktische informatie nog even samen. Dat maakt het leven wat gemakkelijker.

Datum: zaterdag 6 april 2019
Aanvangsuur: 20.00 uur
Einduur: onbekend en onbemind
Locatie: Het Depot (Martelarenplein 12, 3000 Leuven)
Kostprijs: 20 euro in voorverkoop en 23 euro aan de kassa
Meer info is te vinden op de website van Het Depot