Herdenkingsavond Fred Velghe, met onder meer DJ-set Malcolm Nix

Ook in 2020 herdenken we het overlijden van Fred Velghe, ooit een steunpilaar van de Leuvense undergroundscene, een vaste waarde op elk concert en een belangrijke bron van inkomsten voor AB Inbev.

De herdenkingsavond vindt plaats in café Libertad, een van die vele zaken in het centrum van Leuven waar Fred al eens een pint durfde te bestellen. Het café is gewoon open en dit is geen privéfeestje, maar de nadruk ligt natuurlijk op zijn nagedachtenis, wat we zullen illustreren door enkel muziek uit zijn eigen collectie te draaien.

De knopjes en schuifjes zijn in handen van Steve, Patricia en mezelf. We beginnen eraan om 21.00 uur en we zien wel wanneer de laatste naar huis waggelt. We kunnen enkel hopen dat er, net als de voorgaande jaren, voldoende vrienden en vriendinnen van Fred de weg naar de voordeur vinden om samen herinneringen op te halen en verhalen uit te wisselen. Dat de oorzaak verre van vrolijk is, betekent niet dat het gevolg niet vrolijk kan zijn.

Meer informatie over deze avond is te vinden op de pagina van het facebook-event, alwaar desgevallend ook eventuele updates en aanvullingen zullen verschijnen.