HLWV4, met Armand, Gert Kleinkunst en Frank Mathay + afterparty met Malcolm Nix

Naar jaarlijkse traditie kunnen de liefhebbers van de Nederlandse taal en van eigenzinnige muziek weer eens terecht in jeugdhuis Sojo (Eenmeilaan, Kessel-Lo) voor een portie Nederlandstalige muziek die de postmoderne verheerlijking van het campfenomeen Nicole en Hugo bot negeert en die ondingen als Laura Lynn, Liliane St.-Pierre of de broertjes Wauters met een puntige stok op afstand houdt.

Iedereen is welkom vanaf 19.00 uur om achtereenvolgens de po√ęzie van Frank Mathay, de kleinkunst van Gert en de meezingers van de ondertussen al behoorlijk bejaarde Armand te aanhoren. Na de concerten zorgt Malcolm Nix voor een exclusief Nederlandstalige afterparty in allerlei genres die de gemiddelde schlagerfanaat een hartaanval bezorgen. Reclame maken voor eigen DJ-sets is natuurlijk altijd een evenwichtsoefening, maar ik durf met een gerust geweten te stellen dat dit elk jaar opnieuw de enige avond in het Leuvense is waarop Nederlandstalige muziek wordt gedraaid die niet onmiddellijk in belachelijke platitude vervalt.

De inkomprijs bedraagt niet meer dan 5 euro, wat een welkome afwisseling is na de tarieven die de zomerfestivals de mensen weer eens hebben aangerekend. Meer info is te vinden op de website van de organisator zelve.