Maladies Dépassées 13: online DJ-set straight from a dark underground

Ook bijgelovige mensen krijgen wel eens gelijk, want mijn DJ-set van 6 juni zal elke liefhebber van melige hits terecht bijzonder ongelukkig maken. Zelf zal ik mijn kat zwart verven en meermaals onder ladders lopen, gewoon omdat we dit jaar allemaal al zo veel pech hebben gehad dat het niet meer uitmaakt.

Het wordt weer een mix van allerlei undergroundgeluiden die eigenlijk massale erkenning verdienen, maar het natuurlijk weer moeten stellen met het goedkeurend geknik van enkele leden van de esthetische elite, een volledig machteloze groep in de samenleving die enkel op elkaars onderlinge steun kan rekenen om de frustraties na de gemiddelde radio-uitzending in dit land te verwerken.

Hieronder vermeld ik nog even wat men moet doen om deze uiting van vrolijke ontevredenheid mee te beleven.

Men bezoekt eerst de website www.mixlr.com. Men moet een profiel aanmaken, maar de inbreuken op de privacy vallen hier nogal mee. Om een profiel aan te maken, moet men enkel een naam, die in theorie vals kan zijn, en een geldig mailadres opgeven. Daarna moet men een gebruikersnaam en een wachtwoord kiezen. Complexer is het niet.

Vervolgens moet men een programma kiezen dat men wil beluisteren. Hiervoor klikt men op 'Listen'. Het nieuwe scherm bevat bovenaan een zoekfunctie, alwaar men Malcolm Nix kan invullen. Zodra mijn uitzending begint, kan men op mijn pagina op de knop 'Listen' klikken en krijgt men allerlei mooie melodietjes te horen.

Als het geluid plots zou wegvallen, wat met al die thuiszittende menigtes tegenwoordig wel eens gebeurt, moet men gewoon 'refreshen', zoals dat heet. Het is trouwens opvallend dat Mixlr blijkbaar het best werkt in combinatie met Mozilla Firefox, maar ik kan echt niet uitleggen waarom dat zo is. En wie het beu is, kan eigenlijk gewoon een ander programma zoeken, want er zijn wereldwijd honderden of misschien zelfs duizenden DJ's die hier gebruik van maken.

Het zal sommigen waarschijnlijk al zijn opgevallen dat ik mijn uitzendingen omschrijf als 'Punk/Ska'. Dat is niet mijn eigen keuze en deze vlag dekt de lading ook niet helemaal. Om een uitzending te kunnen starten, moet ik echter een keuze maken uit de bestaande lijst en opties als 'Techno' of 'Trance' lijken me nog verder van de waarheid te staan. 'Religion' zou nog interessante momenten in de chat kunnen opleveren, maar ik kan niet garanderen dat het ons humeur ten goede zou komen.

Ik vat het kort samen in een paar puntjes.

Datum: zaterdag 6 juni 2020
Locatie: wereldwijd
Beginuur: 21.15 uur
Einduur: als ik er genoeg van heb, maar dat zal niet voor 02.30 uur zijn
Prijs: helemaal gratis
Rechtstreekse link: http://mixlr.com/malcolm-nix/ (met een koppelteken dus)