Maladies Dépassées 19: online DJ-set straight from a dark underground

Zoals eerder aangekondigd, slaan we ten gevolge van externe omstandigheden eens een weekend over. De week nadien, op zaterdag 25 juli, zijn we echter weer op post om duidelijk te maken dat de beste muziek meestal niet door de bestbetaalde muzikanten wordt gecomponeerd. Het gemis aan sfeervolle liveconcerten kan ik niet compenseren met een radio-uitzending, maar ik kan wel garanderen dat Live Nation niets verdient aan wat ik draai.

Aangezien we niet elke week naar hetzelfde kunnen luisteren, heb ik me overigens voorgenomen vanaf nu wat meer obscure parels op te zetten. Het kan nooit kwaad eens iets anders te leren kennen. Elke boeiende DJ-set is een evenwichtsoefening en ik moet daar geen uitzonderingen op maken.

Hieronder vermeld ik nog even wat men moet doen om deze uiting van vrolijke ontevredenheid mee te beleven.

Men bezoekt eerst de website www.mixlr.com. Men moet een profiel aanmaken, maar de inbreuken op de privacy vallen hier nogal mee. Om een profiel aan te maken, moet men enkel een naam, die in theorie vals kan zijn, en een geldig mailadres opgeven. Daarna moet men een gebruikersnaam en een wachtwoord kiezen. Complexer is het niet.

Vervolgens moet men een programma kiezen dat men wil beluisteren. Hiervoor klikt men op 'Listen'. Het nieuwe scherm bevat bovenaan een zoekfunctie, alwaar men Malcolm Nix kan invullen. Zodra mijn uitzending begint, kan men op mijn pagina op de knop 'Listen' klikken en krijgt men allerlei mooie melodietjes te horen.

Als het geluid plots zou wegvallen, wat met al die thuiszittende menigtes tegenwoordig wel eens gebeurt, moet men gewoon 'refreshen', zoals dat heet. Het is trouwens opvallend dat Mixlr blijkbaar het best werkt in combinatie met Mozilla Firefox, maar ik kan echt niet uitleggen waarom dat zo is. En wie het beu is, kan eigenlijk gewoon een ander programma zoeken, want er zijn wereldwijd honderden of misschien zelfs duizenden DJ's die hier gebruik van maken.

Het zal sommigen waarschijnlijk al zijn opgevallen dat ik mijn uitzendingen omschrijf als 'Punk/Ska'. Dat is niet mijn eigen keuze en deze vlag dekt de lading ook niet helemaal. Om een uitzending te kunnen starten, moet ik echter een keuze maken uit de bestaande lijst en opties als 'Techno' of 'Trance' lijken me nog verder van de waarheid te staan. 'Religion' zou nog interessante momenten in de chat kunnen opleveren, maar ik kan niet garanderen dat het ons humeur ten goede zou komen.

Ik vat het kort samen in een paar puntjes.

Datum: zaterdag 25 juli 2020
Locatie: wereldwijd
Beginuur: 21.15 uur
Einduur: 02.30 uur of later, afhankelijk van hoe wakker iedereen dan nog is
Prijs: iedereen mag gratis binnen en buiten
Rechtstreekse link: http://mixlr.com/malcolm-nix/ (met een koppelteken dus)