Maladies Dépassées 2: online DJ-set

Aangezien de eerste van mijn online DJ-sets wel plezant was, doen we dat gewoon nog eens opnieuw. Een beetje wave, een beetje punk, een beetje ska, een beetje plezante plaatjes die niet te zeer naar geld stinken, het kan allemaal en suggesties van het publiek zijn niet verboden.

Ik gebruik hiervoor Mixlr, een online streamingplatform dat mensen kunnen gebruiken om zelf een radioprogramma via het internet te versturen. Dit betekent dat iedereen die op het juiste moment naar de juiste site navigeert dezelfde muziek te horen krijgt en daar met behulp van de chatfunctie zelfs met alle andere luisteraars over kan communiceren. Voor wie er vorige keer niet bij was, overloop ik hieronder nog even hoe het werkt.

Men bezoekt eerst de website www.mixlr.com. Men moet een profiel aanmaken, maar de inbreuken op de privacy vallen hier nogal mee. Om een profiel aan te maken, moet men enkel een naam, die in theorie vals kan zijn, en een geldig mailadres opgeven. Daarna moet men een gebruikersnaam en een wachtwoord kiezen. Complexer is het niet.

Vervolgens moet men een programma kiezen dat men wil beluisteren. Hiervoor klikt men op 'Listen'. Het nieuwe scherm bevat bovenaan een zoekfunctie, alwaar men Malcolm Nix kan invullen. Zodra mijn uitzending begint, kan men op mijn pagina op de knop 'Listen' klikken en krijgt men allerlei mooie melodietjes te horen. Als het geluid plots zou wegvallen, wat met al die thuiszittende menigtes tegenwoordig wel eens gebeurt, moet men gewoon 'refreshen', zoals dat heet. Dat helpt bijna altijd. En wie het beu is, kan eigenlijk gewoon een ander programma zoeken, want er zijn wereldwijd honderden of misschien zelfs duizenden DJ's die hier gebruik van maken.

Datum: zaterdag 4 april 2020
Locatie: wereldwijd
Beginuur: 21.15 uur
Einduur: als ik er genoeg van heb, maar dat zal niet voor 02.00 uur zijn
En de inkom is ook deze keer gratis! Hoe vrijgevig van mij, al zeg ik het zelf!