Maladies Dépassées 23: online DJ-set straight from a dark underground

Ontploffingen ten gevolge van slecht overheidsbeleid in Beirut. Massale verdwijningen van dissidenten in Hong Kong. Verkiezingsfraude in Wit-Rusland. Etnische zuiveringen in Rojava. Verzopen vluchtelingen in de Middellandse Zee. Sociopatische machthebbers in Washington. Overheidscensuur in China. Homofobie in Polen. Groeiende armoede in het Onverenigd Koninkrijk. Massale ontbossing in Brazilië. En dan willen de bedrijfsleiders van het entertainmentwereldje en hun handlangers op het podium ons nog steeds vrolijke liedjes verkopen waarin kortzichtige mensen weigeren over iets anders dan hun eigen hoogstpersoonlijke gevoelsleven te zingen. Protest is even relevant als het ooit is geweest, maar niet iedereen lijkt te beseffen hoe erg het met onze planeet gesteld is. Tijd voor wat tegengif.

Hieronder vermeld ik nog even wat men moet doen om deze uiting van vrolijke ontevredenheid mee te beleven.

Men bezoekt eerst de website www.mixlr.com. Men moet een profiel aanmaken, maar de inbreuken op de privacy vallen hier nogal mee. Om een profiel aan te maken, moet men enkel een naam, die in theorie vals kan zijn, en een geldig mailadres opgeven. Daarna moet men een gebruikersnaam en een wachtwoord kiezen. Complexer is het niet.

Vervolgens moet men een programma kiezen dat men wil beluisteren. Hiervoor klikt men op 'Listen'. Het nieuwe scherm bevat bovenaan een zoekfunctie, alwaar men Malcolm Nix kan invullen. Zodra mijn uitzending begint, kan men op mijn pagina op de knop 'Listen' klikken en krijgt men allerlei mooie melodietjes te horen.

Het is opvallend dat Mixlr blijkbaar het best werkt in combinatie met Mozilla Firefox, maar ik kan echt niet uitleggen waarom dat zo is. Wie het beu is, kan trouwens gewoon een ander programma zoeken, want er zijn wereldwijd honderden of misschien zelfs duizenden DJ's die hier gebruik van maken.

Het zal sommigen waarschijnlijk al zijn opgevallen dat ik mijn uitzendingen omschrijf als 'Punk/Ska'. Dat is niet mijn eigen keuze en deze vlag dekt de lading ook niet helemaal. Om een uitzending te kunnen starten, moet ik echter een keuze maken uit de bestaande lijst en opties als 'Techno' of 'Trance' lijken me nog verder van de waarheid te staan. 'Religion' zou nog interessante momenten in de chat kunnen opleveren, maar ik kan niet garanderen dat het ons humeur ten goede zou komen.

Ik vat het kort samen in een paar puntjes.

Datum: zaterdag 22 augustus 2020
Locatie: wereldwijd
Beginuur: 21.15 uur
Einduur: 02.30 uur of later, afhankelijk van hoe wakker iedereen dan nog is
Prijs: iedereen mag gratis in zijn eigen huis blijven
Rechtstreekse link: http://mixlr.com/malcolm-nix/ (met een koppelteken dus)