Maladies Dépassées 3: online DJ-set

Aangezien onze eerdere ervaringen wel meevielen, vallen we volgend weekend gewoon in herhaling. Zaterdagavond zal ik weer gebruik maken van het online streamingplatform Mixlr om live een DJ-set aan elkaar te breien die iedereen thuis kan beluisteren, liefst in het goede gezelschap van de nodige drank.

Om maar meteen volledig in herhaling te vallen, herneem ik hieronder nog even hoe het precies werkt. Ik kan het bedienen, wat bewijst dat het niet moeilijk kan zijn.

Men bezoekt eerst de website www.mixlr.com. Men moet een profiel aanmaken, maar de inbreuken op de privacy vallen hier nogal mee. Om een profiel aan te maken, moet men enkel een naam, die in theorie vals kan zijn, en een geldig mailadres opgeven. Daarna moet men een gebruikersnaam en een wachtwoord kiezen. Complexer is het niet.

Vervolgens moet men een programma kiezen dat men wil beluisteren. Hiervoor klikt men op 'Listen'. Het nieuwe scherm bevat bovenaan een zoekfunctie, alwaar men Malcolm Nix kan invullen. Zodra mijn uitzending begint, kan men op mijn pagina op de knop 'Listen' klikken en krijgt men allerlei mooie melodietjes te horen. Als het geluid plots zou wegvallen, wat met al die thuiszittende menigtes tegenwoordig wel eens gebeurt, moet men gewoon 'refreshen', zoals dat heet. Dat helpt bijna altijd. En wie het beu is, kan eigenlijk gewoon een ander programma zoeken, want er zijn wereldwijd honderden of misschien zelfs duizenden DJ's die hier gebruik van maken.

Ik vat het kort samen in een paar puntjes.

Datum: zaterdag 11 april 2020
Locatie: wereldwijd
Beginuur: 21.15 uur
Einduur: als ik er genoeg van heb, maar dat zal niet voor 02.00 uur zijn
Prijs: Iedereen mag gratis binnen! En buiten ook!