Maladies Dépassées 31: online DJ-set

De nieuwe richtlijnen maken het leven niet gemakkelijker. Dankzij de egoïsten die zich al maandenlang niets van andere mensen aantrekken en vrolijk mensen blijven besmetten omdat ze hun vakantieplannen niet wilden wijzigen of omdat ze vinden dat enkel een extreemrechtse regering het recht heeft hen regeltjes op te leggen, zitten we nu zonder cafés, maar met een avondklok. Ik zal dan maar online wat plaatjes blijven draaien. Hopelijk heeft iemand daar iets aan. Het aanbod zal in elk geval sterk verschillen van wat onze officiële radiostations durven uit te zenden.

Aangezien ik eerder die avond een Zoom-vergadering heb, een gegeven dat de digibeet in mij nu al laat panikeren, zal de uitzending ditmaal wel pas ten vroegste om 21.15 uur beginnen. De voorbije weken ben ik er meestal al vlak voor 21.00 uur aan begonnen, maar dat zal deze keer niet lukken.

Hieronder vermeld ik nog even wat men moet doen om deze uiting van vrolijke ontevredenheid mee te beleven.

Men bezoekt eerst de website www.mixlr.com. Men moet een profiel aanmaken, maar de inbreuken op de privacy vallen hier nogal mee. Om een profiel aan te maken, moet men enkel een naam, die in theorie vals kan zijn, en een geldig mailadres opgeven. Daarna moet men een gebruikersnaam en een wachtwoord kiezen. Complexer is het niet.

Vervolgens moet men een programma kiezen dat men wil beluisteren. Hiervoor klikt men op 'Listen'. Het nieuwe scherm bevat bovenaan een zoekfunctie, alwaar men Malcolm Nix kan invullen. Zodra mijn uitzending begint, kan men op mijn pagina op de knop 'Listen' klikken en krijgt men allerlei mooie melodietjes te horen. Wie het beu is, kan trouwens gewoon een ander programma zoeken, want er zijn wereldwijd honderden of misschien zelfs duizenden DJ's die hier gebruik van maken.

Het is opvallend dat Mixlr blijkbaar het best werkt in combinatie met de webbrowser Mozilla Firefox, maar ik kan echt niet uitleggen waarom dat zo is. Filmliefhebbers mogen overigens niet over het hoofd zien dat de ingebouwde volumeknop van Mixlr wel degelijk tot 11 gaat.

Het zal sommigen waarschijnlijk al zijn opgevallen dat ik mijn uitzendingen omschrijf als 'Punk/Ska'. Dat is niet mijn eigen keuze en deze vlag dekt de lading ook niet helemaal. Om een uitzending te kunnen starten, moet ik echter een keuze maken uit de bestaande lijst en opties als 'Techno' of 'Trance' lijken me nog verder van de waarheid te staan. 'Religion' zou nog interessante momenten in de chat kunnen opleveren, maar ik kan niet garanderen dat het ons humeur ten goede zou komen.

Ik vat het kort samen in een paar puntjes.

Datum: zaterdag 24 oktober 2020
Locatie: wereldwijd
Beginuur: 21.15 uur of misschien iets later
Einduur: 02.30 uur of misschien zelfs later, afhankelijk van hoe wakker iedereen nog is
Prijs: iedereen mag gratis in zijn eigen huis blijven
Rechtstreekse link: http://mixlr.com/malcolm-nix/ (met een koppelteken dus)