Maladies Dépassées 33: online DJ-set

De 33e aflevering van onze reeks online DJ-sets heeft geen specifiek thema, maar de algemene sfeer zal natuurlijk in sterke mate worden bepaald door de resultaten van de Amerikaanse verkiezingen. Misschien is er milde reden tot vrolijkheid en misschien is er reden tot totale wanhoop. Het hangt helaas niet van mij af, want ik mag geen stem tegen de beroemdste autoritaire oplichter ter wereld uitbrengen.

Voor het overige blijft het concept natuurlijk gewoon hetzelfde. Ik draai wat underground muziek en de luisteraars kunnen die selectie hopelijk appreciëren. De chatfunctie biedt de mogelijkheid om feedback te geven en, wat nu veel belangrijker is, om eens virtueel met andere mensen te praten. Het zal nog even duren voor we elkaar weer zien, maar dit is het enige alternatief voor een echt live-circuit dat ik momenteel te bieden heb.

Hieronder vermeld ik nog even wat men moet doen om deze uiting van vrolijke ontevredenheid mee te beleven.

Men bezoekt eerst de website www.mixlr.com. Men moet een profiel aanmaken, maar de inbreuken op de privacy vallen hier nogal mee. Om een profiel aan te maken, moet men enkel een naam, die in theorie vals kan zijn, en een geldig mailadres opgeven. Daarna moet men een gebruikersnaam en een wachtwoord kiezen. Complexer is het niet.

Vervolgens moet men een programma kiezen dat men wil beluisteren. Hiervoor klikt men op 'Listen'. Het nieuwe scherm bevat bovenaan een zoekfunctie, alwaar men Malcolm Nix kan invullen. Zodra mijn uitzending begint, kan men op mijn pagina op de knop 'Listen' klikken en krijgt men allerlei mooie melodietjes te horen. Wie het beu is, kan trouwens gewoon een ander programma zoeken, want er zijn wereldwijd honderden of misschien zelfs duizenden DJ's die hier gebruik van maken.

Het is opvallend dat Mixlr blijkbaar het best werkt in combinatie met de webbrowser Mozilla Firefox, maar ik kan echt niet uitleggen waarom dat zo is. Filmliefhebbers mogen overigens niet over het hoofd zien dat de ingebouwde volumeknop van Mixlr wel degelijk tot 11 gaat.

Het zal sommigen waarschijnlijk al zijn opgevallen dat ik mijn uitzendingen omschrijf als 'Punk/Ska'. Dat is niet mijn eigen keuze en deze vlag dekt de lading ook niet helemaal. Om een uitzending te kunnen starten, moet ik echter een keuze maken uit de bestaande lijst en opties als 'Techno' of 'Trance' lijken me nog verder van de waarheid te staan. 'Religion' zou nog interessante momenten in de chat kunnen opleveren, maar ik kan niet garanderen dat het ons humeur ten goede zou komen.

Ik vat het kort samen in een paar puntjes.

Datum: zaterdag 7 november 2020
Locatie: wereldwijd
Beginuur: 21.15 uur
Einduur: 02.30 uur of misschien zelfs later, afhankelijk van hoe wakker iedereen nog is
Prijs: iedereen mag gratis in zijn eigen huis blijven
Rechtstreekse link: http://mixlr.com/malcolm-nix/ (met een koppelteken dus)