Maladies Dépassées 35: online DJ-set

Het lijkt stilaan zeker te worden dat we ook de eindejaarsperiode zonder cafés, feestjes of veelvuldige contacten zullen moeten doorkomen. Ik besef ook wel dat ik dit gebrek niet met een online DJ-set kan compenseren, maar het is beter dan niets. Ook volgend weekend zal ik iedereen weer trachten op te vrolijken met songs met wat meer diepgang dan men meestal in de hitparades aantreft. Wie zich afvraagt wat dit in de praktijk betekent, kan trouwens op de website naar de DJ-sets van de voorbije maanden  luisteren.

Deze online DJ-sets zullen nog doorlopen tot de horeca de deuren weer mag openen en we elkaar weer echt kunnen zien, horen en spreken. Gelukkig is er voor wie inlogt ook een chat-functie, wat ook helpt tegen het sociaal isolement waarin velen zich nu tegen wil en dank bevinden.

Hieronder vermeld ik nog even wat men moet doen om deze uiting van vrolijke ontevredenheid mee te beleven.

Men bezoekt eerst de website www.mixlr.com. Men moet een profiel aanmaken, maar de inbreuken op de privacy vallen hier nogal mee. Om een profiel aan te maken, moet men enkel een naam, die in theorie vals kan zijn, en een geldig mailadres opgeven. Daarna moet men een gebruikersnaam en een wachtwoord kiezen. Complexer is het niet.

Vervolgens moet men een programma kiezen dat men wil beluisteren. Hiervoor klikt men op 'Listen'. Het nieuwe scherm bevat bovenaan een zoekfunctie, alwaar men Malcolm Nix kan invullen. Zodra mijn uitzending begint, kan men op mijn pagina op de knop 'Listen' klikken en krijgt men allerlei mooie melodietjes te horen. Wie het beu is, kan trouwens gewoon een ander programma zoeken, want er zijn wereldwijd honderden of misschien zelfs duizenden DJ's die hier gebruik van maken.

Het is opvallend dat Mixlr blijkbaar het best werkt in combinatie met de webbrowser Mozilla Firefox, maar ik kan echt niet uitleggen waarom dat zo is. De liefhebbers van muziekdocumentaires mogen overigens niet over het hoofd zien dat de ingebouwde volumeknop van Mixlr wel degelijk tot 11 gaat.

Ik vat het kort samen in een paar puntjes.

Datum: zaterdag 21 november 2020
Locatie: wereldwijd
Beginuur: 21.10 uur
Einduur: 02.30 uur of misschien zelfs later, afhankelijk van hoe wakker iedereen nog is
Prijs: iedereen mag gratis in zijn eigen huis blijven
Rechtstreekse link: http://mixlr.com/malcolm-nix/ (met een koppelteken dus)