Maladies Dépassées 36: online DJ-set

Ook deze week zal ik weer proberen de voorspelbare marketingproducten die ons door de vakjury's van televisieprogramma's als The Voice wordt opgedrongen te compenseren door middel van een serieuze brok alternatieve geluiden. Gezien de omstandigheden, moet dit natuurlijk nog steeds gebeuren tijdens online DJ-sets, maar ook dat kan tot genietbare resultaten leiden. Wie zich afvraagt wat dit in de praktijk betekent, kan op deze website naar de DJ-sets van de voorbije maanden luisteren.

Deze online DJ-sets zullen nog doorlopen tot de horeca de deuren weer mag openen en we elkaar weer echt kunnen zien, horen en spreken. Gelukkig is er voor wie inlogt ook een chat-functie, wat ook helpt tegen het sociaal isolement waarin velen zich nu tegen wil en dank bevinden. Wanneer de horeca weer mag openen, staat natuurlijk nog niet vast, maar de kans dat dit voor het einde van dit jaar gebeurt, is volgens mij klein.

Hieronder vermeld ik nog even wat men moet doen om deze uiting van vrolijke ontevredenheid mee te beleven.

Men bezoekt eerst de website www.mixlr.com. Men moet een profiel aanmaken, maar de inbreuken op de privacy vallen hier nogal mee. Om een profiel aan te maken, moet men enkel een naam, die in theorie vals kan zijn, en een geldig mailadres opgeven. Daarna moet men een gebruikersnaam en een wachtwoord kiezen. Complexer is het niet.

Vervolgens moet men een programma kiezen dat men wil beluisteren. Hiervoor klikt men op 'Listen'. Het nieuwe scherm bevat bovenaan een zoekfunctie, alwaar men Malcolm Nix kan invullen. Zodra mijn uitzending begint, kan men op mijn pagina op de knop 'Listen' klikken en krijgt men allerlei mooie melodietjes te horen. Wie het beu is, kan trouwens gewoon een ander programma zoeken, want er zijn wereldwijd honderden of misschien zelfs duizenden DJ's die hier gebruik van maken.

Het is opvallend dat Mixlr blijkbaar het best werkt in combinatie met de webbrowser Mozilla Firefox, maar ik kan echt niet uitleggen waarom dat zo is. De liefhebbers van muziekdocumentaires mogen overigens niet over het hoofd zien dat de ingebouwde volumeknop van Mixlr wel degelijk tot 11 gaat.

Ik vat het kort samen in een paar puntjes.

Datum: zaterdag 28 november 2020
Locatie: wereldwijd
Beginuur: 21.10 uur
Einduur: 02.30 uur of misschien zelfs later, afhankelijk van hoe wakker iedereen nog is
Prijs: iedereen mag gratis in zijn eigen huis blijven
Rechtstreekse link: http://mixlr.com/malcolm-nix/ (met een koppelteken dus)