Maladies Dépassées 4: online DJ-set

Aangezien we als potentiële verspreiders van dood en verderf nergens welkom zijn, zullen we elkaar ook deze week moeten ontmoeten in een wereld geregeerd door de tegenstelling tussen 0 en 1. Ook ditmaal zal ik mijn best doen wat plezante nummers te selecteren, zodat iedereen even kan negeren dat zowat elke onbetekenende ‘Vlaamse zanger’ tegenwoordig op televisie mag komen met akoestische versies van songs die met geen enkel instrument het beluisteren waard worden.

Wie ook deel wil uitmaken van dit verzet tegen de valse sentimentaliteit van mensen die nu applaudisseren voor de hulpverleners, maar in het verleden steevast hebben gestemd voor partijen die de gezondheidszorg kapot hebben bespaard, heeft misschien iets aan onderstaande praktische uitleg.

Men bezoekt eerst de website www.mixlr.com. Men moet een profiel aanmaken, maar de inbreuken op de privacy vallen hier nogal mee. Om een profiel aan te maken, moet men enkel een naam, die in theorie vals kan zijn, en een geldig mailadres opgeven. Daarna moet men een gebruikersnaam en een wachtwoord kiezen. Complexer is het niet.

Vervolgens moet men een programma kiezen dat men wil beluisteren. Hiervoor klikt men op 'Listen'. Het nieuwe scherm bevat bovenaan een zoekfunctie, alwaar men Malcolm Nix kan invullen. Zodra mijn uitzending begint, kan men op mijn pagina op de knop 'Listen' klikken en krijgt men allerlei mooie melodietjes te horen. Als het geluid plots zou wegvallen, wat met al die thuiszittende menigtes tegenwoordig wel eens gebeurt, moet men gewoon 'refreshen', zoals dat heet. Dat helpt bijna altijd. En wie het beu is, kan eigenlijk gewoon een ander programma zoeken, want er zijn wereldwijd honderden of misschien zelfs duizenden DJ's die hier gebruik van maken.

Ik vat het kort samen in een paar puntjes.

Datum: zaterdag 18 april 2020
Locatie: wereldwijd
Beginuur: 21.15 uur
Einduur: als ik er genoeg van heb, maar dat zal niet voor 02.30 uur zijn
Prijs: Iedereen mag gratis binnen, zelfs in zijn of haar eigen woning!