Maladies Dépassées 42: online DJ-set

Na de herdenking van Fred vorige zaterdag, die volgend jaar hopelijk weer in een echt café kan plaatsvinden, is het tijd voor een uitzending zonder thema of rode draad. Gewoon wat alternatieve muziek van vroeger en nu, meer moet dat eigenlijk niet zijn. Hopelijk vind ik inspiratie om voor kwaliteit, afwisseling en verrassende momenten te zorgen. Dat is in elk geval de bedoeling.

Verder kan ik meedelen dat de tweede aflevering van onze Covers-specials gepland staat voor zaterdag 30 januari 2021. De derde en laatste aflevering is dan voor eind februari van datzelfde jaar. Vanaf februari zullen we ook niet langer wekelijks, maar wel tweewekelijks uitzenden. Ik zal de exacte data nog tijdig bekendmaken, zodat er geen misverstanden ontstaan.

Hieronder vermeld ik nog even wat men moet doen om deze uiting van vrolijke ontevredenheid mee te beleven.

Men bezoekt eerst de website www.mixlr.com. Men moet een profiel aanmaken, maar de inbreuken op de privacy vallen hier nogal mee. Om een profiel aan te maken, moet men enkel een naam, die in theorie vals kan zijn, en een geldig mailadres opgeven. Daarna moet men een gebruikersnaam en een wachtwoord kiezen. Complexer is het niet.

Vervolgens moet men een programma kiezen dat men wil beluisteren. Hiervoor klikt men op 'Listen'. Het nieuwe scherm bevat bovenaan een zoekfunctie, alwaar men Malcolm Nix kan invullen. Zodra mijn uitzending begint, kan men op mijn pagina op de knop 'Listen' klikken en krijgt men allerlei mooie melodietjes te horen. Wie het beu is, kan trouwens gewoon een ander programma zoeken, want er zijn wereldwijd honderden of misschien zelfs duizenden DJ's die hier gebruik van maken.

Het is opvallend dat Mixlr blijkbaar het best werkt in combinatie met de webbrowser Mozilla Firefox, maar ik kan echt niet uitleggen waarom dat zo is. De liefhebbers van muziekdocumentaires mogen overigens niet over het hoofd zien dat de ingebouwde volumeknop van Mixlr wel degelijk tot 11 gaat.

Ik vat het kort samen in een paar puntjes.

Datum: zaterdag 23 januari 2021
Locatie: wereldwijd
Beginuur: 21.00 uur
Einduur: 02.30 uur of misschien zelfs later, afhankelijk van hoe wakker iedereen nog is
Prijs: iedereen mag gratis in zijn eigen huis blijven
Rechtstreekse link: https://mixlr.com/malcolm-nix (met een koppelteken dus)