Vanaf februari 2021 worden onze afspraken met de online verspreiding van muziek die de gemiddelde radiozender u niet wil laten horen een tweewekelijks verschijnsel. Consultants zouden het een structurele reorganisatie noemen, maar zij worden dan ook goed betaald om overbodige woorden te gebruiken.
We beginnen er meteen aan met een op de datum gebaseerd thema. Het is werkelijk triest dat allerlei bedrijven wanhopige mensen romantiek willen verkopen in de vorm van producten en consumptie, goed wetende dat in dit land in 2019 22.435 echtscheidingen zijn uitgesproken. De gegevens voor 2020 zijn nog niet beschikbaar, waarschijnlijk omdat de bevoegde ambtenaar ziek in bed ligt.
Wij doen onze goedkope duit in het zakje met een avond vol songs over problematische relaties en andere aspecten van het menselijk leven die niet aan bod komen in al die films waarmee we heel dit weekend op alle mogelijke zenders mee zullen worden platgebombardeerd en die eigenlijk enkel een overdosis suiker bevatten. Muzikaal is er meer dan genoeg keuze om een realistischer beeld te schetsen van de manier waarop mensen proberen te leven en te overleven.
Hieronder vermeld ik nog even wat men moet doen om deze uiting van vrolijke ontevredenheid mee te beleven.
Men bezoekt eerst de website www.mixlr.com. Men moet een profiel aanmaken, maar de inbreuken op de privacy vallen hier nogal mee. Om een profiel aan te maken, moet men enkel een naam, die in theorie vals kan zijn, en een geldig mailadres opgeven. Daarna moet men een gebruikersnaam en een wachtwoord kiezen. Complexer is het niet.
Vervolgens moet men een programma kiezen dat men wil beluisteren. Hiervoor klikt men op 'Listen'. Het nieuwe scherm bevat bovenaan een zoekfunctie, alwaar men Malcolm Nix kan invullen. Zodra mijn uitzending begint, kan men op mijn pagina op de knop 'Listen' klikken en krijgt men allerlei mooie melodietjes te horen. Wie het beu is, kan trouwens gewoon een ander programma zoeken, want er zijn wereldwijd honderden of misschien zelfs duizenden DJ's die hier gebruik van maken.
Het is opvallend dat Mixlr blijkbaar het best werkt in combinatie met de webbrowser Mozilla Firefox, maar ik kan echt niet uitleggen waarom dat zo is. De liefhebbers van muziekdocumentaires mogen overigens niet over het hoofd zien dat de ingebouwde volumeknop van Mixlr wel degelijk tot 11 gaat.
Ik vat het kort samen in een paar puntjes.
Datum: zaterdag 13 februari 2021
Locatie: wereldwijd
Beginuur: 21.00 uur
Einduur: 02.30 uur of misschien zelfs later, afhankelijk van hoe wakker iedereen nog is
Prijs: iedereen mag gratis in zijn eigen huis blijven
Rechtstreekse link: http://mixlr.com/malcolm-nix/ (met een koppelteken dus)