Maladies Dépassées 45: online DJ-set

De tweede avond vol tegendraadse muziek in deze koude maand februari heeft geen specifiek thema, maar zal wel weer proberen de luisteraar het gevoel te geven dat hij deze verplichte sociale isolatie aankan. Muziek verzacht de zeden, maar niet het karakter. Hopelijk zullen al deze woorden ooit belachelijk worden gevonden door mensen die zich niet meer kunnen herinneren dat de wereld eens werd lamgelegd door een ziekte die we hadden kunnen voorkomen als we de overbevolking niet uit de hand hadden laten lopen, die we hadden kunnen behandelen als we niet eerst gedurende decennia de gezondheidssector hadden kapotbespaard en die we hadden kunnen uitroeien als we onze verstandigste mensen niet van het wetenschappelijk onderzoek hadden weggelokt met hogere lonen voor de ontwikkeling van fiscale achterpoortjes, software om consumptiegedrag te monitoren en professioneel advies voor bedrijven die hun winst willen verhogen door de productie te verplaatsen naar landen die officieel vrij van mensenrechten zijn. Wie denkt dat al die oude punksongs niet meer relevant zijn, heeft duidelijk al jaren geen krant meer gelezen.

Hieronder vermeld ik nog even wat men moet doen om deze uiting van vrolijke ontevredenheid mee te beleven.

Men bezoekt eerst de website www.mixlr.com. Men moet een profiel aanmaken, maar de inbreuken op de privacy vallen hier nogal mee. Om een profiel aan te maken, moet men enkel een naam, die in theorie vals kan zijn, en een geldig mailadres opgeven. Daarna moet men een gebruikersnaam en een wachtwoord kiezen. Complexer is het niet.

Vervolgens moet men een programma kiezen dat men wil beluisteren. Hiervoor klikt men op 'Listen'. Het nieuwe scherm bevat bovenaan een zoekfunctie, alwaar men Malcolm Nix kan invullen. Zodra mijn uitzending begint, kan men op mijn pagina op de knop 'Listen' klikken en krijgt men allerlei mooie melodietjes te horen. Wie het beu is, kan trouwens gewoon een ander programma zoeken, want er zijn wereldwijd honderden of misschien zelfs duizenden DJ's die hier gebruik van maken.

Het is opvallend dat Mixlr blijkbaar het best werkt in combinatie met de webbrowser Mozilla Firefox, maar ik kan echt niet uitleggen waarom dat zo is. De liefhebbers van muziekdocumentaires mogen overigens niet over het hoofd zien dat de ingebouwde volumeknop van Mixlr wel degelijk tot 11 gaat.

Ik vat het kort samen in een paar puntjes.

Datum: zaterdag 27 februari 2021
Locatie: wereldwijd
Beginuur: 21.00 uur
Einduur: 02.30 uur of misschien zelfs later, afhankelijk van hoe wakker iedereen nog is
Prijs: iedereen mag gratis in zijn eigen huis blijven
Rechtstreekse link: http://mixlr.com/malcolm-nix/ (met een koppelteken dus)