Maladies Dépassées 46: online DJ-set

Gelukkig nadert niet enkel de lente, maar ook een avond vol muziek die zich niet bezondigt aan de valse vrolijkheid en lege empathie waarmee mensen willen verbergen dat ze niet weten hoe ze elkaar moeten helpen. Er is niets mis met somberheid, zo lang ze niet verlammend werkt en een dansbaar ritme kan dat alvast voorkomen.

Wat overigens ook nadert, is de eerste verjaardag van deze reeks online DJ-sets. Het klinkt ongetwijfeld als een cliché, maar ik had er op 28 maart 2020 natuurlijk geen idee van dat ik een jaar later nog steeds vanuit mijn eigen living met de mensheid zou moeten communiceren. Veel politici vertellen ons dat het ooit beter wordt. Hun smaak kennende, hebben ze het hopelijk niet over mijn platencollectie.

Hieronder vermeld ik nog even wat men moet doen om deze uiting van vrolijke ontevredenheid mee te beleven.

Men bezoekt eerst de website www.mixlr.com. Men moet een profiel aanmaken, maar de inbreuken op de privacy vallen hier nogal mee. Om een profiel aan te maken, moet men enkel een naam, die in theorie vals kan zijn, en een geldig mailadres opgeven. Daarna moet men een gebruikersnaam en een wachtwoord kiezen. Complexer is het niet.

Vervolgens moet men een programma kiezen dat men wil beluisteren. Hiervoor klikt men op 'Listen'. Het nieuwe scherm bevat bovenaan een zoekfunctie, alwaar men Malcolm Nix kan invullen. Zodra mijn uitzending begint, kan men op mijn pagina op de knop 'Listen' klikken en krijgt men allerlei mooie melodietjes te horen. Wie het beu is, kan trouwens gewoon een ander programma zoeken, want er zijn wereldwijd honderden of misschien zelfs duizenden DJ's die hier gebruik van maken.

Het is opvallend dat Mixlr blijkbaar het best werkt in combinatie met de webbrowser Mozilla Firefox, maar ik kan echt niet uitleggen waarom dat zo is. De liefhebbers van muziekdocumentaires mogen overigens niet over het hoofd zien dat de ingebouwde volumeknop van Mixlr wel degelijk tot 11 gaat.

Ik vat het kort samen in een paar puntjes.

Datum: zaterdag 13 maart 2021
Locatie: wereldwijd
Beginuur: 21.00 uur
Einduur: 02.30 uur of misschien zelfs later, afhankelijk van hoe wakker iedereen nog is
Prijs: iedereen mag gratis in zijn eigen huis blijven
Rechtstreekse link: http://mixlr.com/malcolm-nix/ (met een koppelteken dus)