Maladies Dépassées 5: online DJ-set

De vijfde editie van ons aanhoudend digitaal verzet tegen het platte sentiment waarmee Vlaamse zangers deze crisis misbruiken om zichzelf met irritante nummers vol hoop en medeleven in het centrum van de belangstelling te manoeuvreren, komt eraan.

Hieronder vermeld ik nog even wat men moet doen om deze online bloemlezing der sociale onaangepastheid te beluisteren.

Men bezoekt eerst de website www.mixlr.com. Men moet een profiel aanmaken, maar de inbreuken op de privacy vallen hier nogal mee. Om een profiel aan te maken, moet men enkel een naam, die in theorie vals kan zijn, en een geldig mailadres opgeven. Daarna moet men een gebruikersnaam en een wachtwoord kiezen. Complexer is het niet.

Vervolgens moet men het programma kiezen dat men wil beluisteren. Hiervoor klikt men op 'Listen'. Het nieuwe scherm bevat bovenaan een zoekfunctie, alwaar men Malcolm Nix kan invullen. Zodra mijn uitzending begint, kan men op mijn pagina op de knop 'Listen' klikken en krijgt men allerlei mooie melodietjes te horen. Als het geluid plots zou wegvallen, wat met al die thuiszittende menigtes tegenwoordig wel eens gebeurt, moet men gewoon 'refreshen', zoals dat heet. Dat helpt bijna altijd. En wie het beu is, kan eigenlijk gewoon een ander programma zoeken, want er zijn wereldwijd honderden of misschien zelfs duizenden DJ's die hier gebruik van maken.

Ik vat het kort samen in een paar puntjes.

Datum: zaterdag 25 april 2020
Locatie: wereldwijd
Beginuur: 21.15 uur
Einduur: als ik er genoeg van heb, maar dat zal niet voor 02.30 uur zijn
Prijs: 0 euro, maar het kost u wel enkele uren van uw leven

Ik moet deze aankondiging afsluiten met een persoonlijke noot. Mijn hoogbejaarde vader heeft recent de diagnose COVID-19 gekregen. Als zijn medische toestand in sterke mate zou verslechteren, is het mogelijk dat deze DJ-set op het laatste moment wordt afgelast. Ik kan enkel hopen dat iedereen hier begrip voor kan opbrengen.